ManşetTürkiye

İmamoğlu: Bugün ciddi bir ikaz aldık

0

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, korkutan İstanbul depremi sonrası AKOM’da süreci takip etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da gerçekleşen depreme ilişkin yaptığı açıklamada, İstanbulluların bugün ciddi anlamda ikaz aldığını söyledi; “Milletçe bu ikazı değerlendirmekle mesulüz. Süreci takip ediyoruz” dedi.

Depremin hemen ardından AKOM‘A giden İmamoğlu, İstanbul’daki binalarla ilgili sıkıntıların rahatsız edici olduğunu ifade ederek, “Afet bilincini geliştireceğiz. Ciddi eğitimlerimiz olacak. Hazırladığımız uygulamayı devreye almak için hazırladığımız çalışma bitmek üzere” diye konuştu.

‘Çalışmalarımız bitmek üzere’

İmamoğlu’nun açıklamaları şöyle:

“Şu anda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezinde’yiz. Bütün İstanbullu hemşerilerime geçmiş olsun dileklerinde bulunuyorum. Buradan bütün İstanbullu hemşerilerime söylemek isterim ki can kaybımız ve ciddi anlamda yaralanma ihbarı yok. Yapılarla ilgili bir kısım ihbarlar aldık. Sadece Avcılar ve Sarıyer dışında yapı yıkımlarıyla ilgili ihbarlar asılsız çıktı. Deprem biliyoruz ki İstanbul’un, doğanın bir gerçeği. Deprem tek başına insan öldürmüyor, ihmal öldürüyor. İstanbul’a en hızlı şekilde İstanbul’a hep birlikte müdahale edeceğiz. 20 yıldır depremle ilgili hepimiz teyakkuzdayız ama ne yazık ki İstanbul’da riskli bina sayısı hepimizi rahatsız etmekte. Göreve gelir gelmez başladığımız alanlardan biridir. Afet bilincini geliştireceğiz. Ciddi eğitimlerimiz olacak. Hazırladığımız uygulamayı devreye almak için hazırladığımız çalışma bitmek üzere. İstanbul’da 859 adet deprem toplanma alanının tespitini yaptık. Bunlar arasında hazır olmayanlar var. Bunların çoğu İstanbul’un merkezi ilçelerinde.

Çalışmalarımız var ama dediğim gibi bugün ciddi bir ikaz aldık. Milletçe bu ikazı değerlendirmekle mesulüz. Görevimizi son noktasına kadar gerçekleştireceğiz. İGDAŞ SCADA diye bilinen merkezimizde arkadaşlarımız süreci takip ediyor. Diğer iştiraklerimizde sürece müdahale etmek için bekliyoruz.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.