ManşetTürkiyeUncategorized

İmamoğlu bir kez daha ve resmen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı

0

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 31 Mart seçimlerinden sonra AKP’nin itirazı üzerine elinden alınan mazbatasını tekrar aldı. Vali Yerlikaya’dan görevi devralan İmamoğlu, Saraçhane’de kendini bekleyen onbinlerce insana seslendi: İstanbullu, 23 Haziran’da Cumhuriyet’e ve demokrasiye olan bağlılığını tescilledi.

23 Haziran’da tekrarlanan İstanbul seçimlerinde yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, görevi resmen devraldı. Yasal itiraz süresinin de tamamlanmasıyla İl Seçim Kurulu’ndan mazbatasını alan İmamoğlu, çoğunluğu kadın olan heyetin imzasıyla mazbatayı aldığına dikkat çekti:“Bu aynı zamanda bize kamu yönetiminde, yapacağımız görevlerde cinsiyet eşitliği adına kadınların varlığı adına, kadınların toplumdaki yeri adına da değerli bir mesajdır. Bu mesajı da İstanbul’un şehremini olarak taşımaktan onur duyacağım ve bu konuda gerekeni yapacağımı şimdiden ilk günün ilk mesajı olarak paylaşmak isterim”

İmamoğlu, ailesi ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu daha sonra Saraçhane’deki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı binasına gitti. Ekrem İmamoğlu burada görevi vekaleten sürdüren Vali Ali Yerlikaya‘dan görevi devraldıktan sonra kendisini bekleyen büyük onbinlerce kişiye hitap etti.

İlk talimat nikah için

İmamoğlu mührü teslim aldıktan sonra belediye binası önünde kalabalığa seslendi. Millet İttifakı partilerine ve genel başkanlarına, HDP’ye ve diğer partililere teşekkür eden İmamoğlu, “İsraf bitti, tasarruf başlayacak” mesajı verdi. İmamoğlu, konuşması sırasında dövizi işaret ederek, “Burada bir Trabzonsporlu ile Fenerbahçeli nikahımızı kıyın diyor. Onların nikahını kıyacağım. Alın telefonlarını…” talimatı verdi.

“Cumhuriyete ve demokrasiye inanmanın, geçmişten bugüne tüm değerlerine sahip çıkmanın keyfi içerisindeyim. Sizlerle kucaklaşmanın büyü keyfini yaşıyorum. Bugün demokrasi bayramı. Bugün İstanbul’un bayramı. Hep birlikte çok güzel işler başaracağımızın müjdecisi bugün. İstanbul’a hayırlı olsun” diyen İmamoğlu şunları söyledi:

‘Milletin iradesini hiçbir güç geri çeviremez’

“Hepinizi çok seviyorum. İyi ki varsınız. Cumhuriyete ve demokrasiye inanmanın, geçmişten bugüne tüm değerlerine sahip çıkmanın keyfi içerisindeyim. Sizlerle omuz omuza olabilmenin büyük bir keyfini yaşıyorum. Bugün İstanbul’un bayramı. İstanbul’a hayırlı olsun. Birileri saati durdurmak istedi. 31 Mart gecesi durdurmak istedikleri saati millet çalıştırdı. Milletin önünde hiç kimse duramaz. İstanbul bunu ispat etti. (Hak hukuk adalet sloganları atılıyor) Demokrasiye sıkıntı vermek isteyen bir avuç insana millet öyle bir ders verdi ki, “Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın demokrasi” dedi. Bu millete büyük bir özgüven kazandırdı.

İstanbul, 23 Haziran’da demokrasiye olan bağlılığını gösterdi. Türkiye herhangi bir Ortadoğu ülkesi değildir.

‘Eşitiz biz’

En barışçıl duygularla sandığa gitmesi bakımdan çok değerli. Ben bu şehrin 16 milyon insanına teşekkür ediyorum, hiç ayrım yapmaksızın. Hep beraber demokrasiyi hiçe sayanları bir kez daha milletçe yok saydık. Yok hükmündedir o bir avuç insan. Eşitiz biz. Zengini, fakiri eşitiz biz. Türk, Kürt herkes eşit. Rum’u, Arnavut’u, Ermeni’si milletçe biriz biz. Sünni’si, Alevi’si hep bir aradayız. 16 milyon bütün hemşehrilerime her zaman hizmet edeceğim.”

CHP’ye, Kemal Kılıçdaroğlu’na İYİ Parti’ye Meral Akşener’e, Canan Kaftancıoğlu’na, HDP’ye, Vatan Partisi adayı ve Saadet Partisi’ne, İstanbul gönüllülerine ve  seçmenlere teşekkür eden İmamoğlu,  şöyle devam etti:

“Hepinize şunu söyleyeyim: Ekrem İmamoğlu’nun size söz verdiğim gibi, İstanbul’da israf bitecek, tasarruf başlayacak. Gelir adaleti başlayacak. Hakça, hukuka uygun, eşit bir şekilde İstanbul’un nimetlerini 16 milyona paylaştıracağım. Kendimi bu şehrin insanlarına adayacağım. Sizler için gece gündüz çalışmaya söz veriyorum. Artık zaman kaybetme vaktimiz bitti. Hiçbir lüksümüz yok. Gece gündüz çalışmamız lazım.. Hepinizin bana yardımcı olmasını istiyorum. Hep birlikte çözüm üreteceğiz. İstanbul’a herkesin gönül vermesini istiyorum. Bana yardımcı olmanızı istiyorum. Hep birlikte İstanbul’da benimle beraber çalışmaya hazır mıyız? Birlikte İstanbul’u ayağa kaldıracağız. İş insanlarına sesleniyorum. İlk etapta, özellikle başta kreş kampanyamız olmak üzere çocuklara destek olmalarını bekliyoruz. Kıymetli dostlar biz bu şehrin inançlarını, kurucu değerlerini hep birlikte var edeceğiz. Şehrin her kesiminin insanlarına saygınlık kazandıracağız. Göreceksiniz, huzur ortamı inşa edeceğiz.”

‘Artık partizanlık yok, liyakat ve adalet var’

“Bugün itibarıyla trafikte korna çalmayacağız. Yolda giderken camdan dışarıya çöp atmayacağız. Yere çöp atmayacağız, atanları uyaracağız. Uygar bir şehir olacağız. Otobüste, metroda hepimiz yaşlı bir hemşehrimizi gördüğümüzde, hamileye, engelliye yerimizi vereceğiz. Uygur İstanbullular olacağız. İş ahlakına göre davranmıyorsa, belediyede başka işler peşinde koşuyorsa benim onunla işim olmaz. Liyakatı ile çalışanı başımızın üstünde tutacağız. Bizim kimseyle ayrımımız olmayacak. Biz kaynakları adil dağıtmaya geliyoruz. Şunu bilin seçimin kazananı biz değil, seçimin kazananı İstanbul ve Türkiye’dir.
Benden önce bu şehre iyi işler yapmış kim varsa teşekkür ediyorum. Biz bu şehrin yaşayanlarını barıştıracağız. Siyasette kirli dili yok edeceğiz. Partizanlığı bu binalardan söküp atacağız. Artık liyakat var, adalet var.”

İmamoğlu’nun mazbatasının iptal edilmesinin ardından İBB’deki odasından indirilen Atatürk tablosu yeniden asıldı.

‘Hatamız olduğunda bizi eleştirin’

“Hatamız olduğunda lütfen bizi uyarın. Bizi eleştirin. Bizim arkamızdan başka işler çeviren varsa onlardan da bizi koruyun. Bu şehrin insanları hizmet bekliyor. Biz ne dedik. Kişilere değil, partilere değil biz İstanbul’a hizmet etmeye geliyoruz. Tüm takımlarıyla çok güzel işler başaracağız. Her şey çok güzel olacak. Her şey çok güzel oldu. Kalın sağlıcakla…”

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.