Spor

İlk derbi 8. haftada!

0

Spor Toto Süper Lig’de merakla beklenen 2011-2012 sezonu fikstürü bugün çekildi. Fenerbahçe, kura çekimine temsilci yollamadı. Sezonun ilk derbisi 8. haftada Beşiktaş‘la Fenerbahçe arasında oynanacak.

13.00’de başlayan fikstür çekimine Türkiye Futbol Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Yönetim Kurulu üyeleri ile Spor Toto Süper Lig’de yer alan kulüplerin başkan ve yöneticileri katıldı.

Spor Toto Süper Lig’de 2011-2012 sezonu 9 Eylül 2011’de başlayacak. Kura çekimi sonucunda ilk hafta eşlemeleri şu şekilde oluştu:

1. hafta
Antalyaspor – Gaziantepspor
Ankaragücü – Mersin İdman Yurdu
Eskişehirspor – Beşiktaş
Bursaspor – Kayserispor
Kardemir Karabükspor – Sivasspor
Samsunspor – Gençlerbirliği
Büyükşehir Belediyespor-Galatasaray
Manisaspor – Trabzonspor
Fenerbahçe-Orduspor

Derbiler ne zaman?
8. hafta: Beşiktaş – Fenerbahçe
11. hafta: Beşiktaş – Galatasaray
12. hafta: Trabzonspor – Beşiktaş
14. hafta: Galatasaray – Fenerbahçe
15. hafta: Trabzonspor – Fenerbahçe
16. hafta: Fenerbahçe – Trabzonspor

Fikstür çekimi öncesi bir konuşma yapan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Göksel Gümüşdağ, Türk futbolunu sarsan şike soruşturması ile ilgili açıklamalar yaptı. Gümüşdağ, konuşmasında şunlara değindi:

“Futbolumuzun içinde bulunduğu olağanüstü durumun sonucu olarak ligi 9 Eylül’de başlatmayı uygun gördük. Geçen sezon sona erdiğinde herkesin bambaşka hayalleri vardı. Ancak herkes gibi biz de 3 Temmuz sabahı yeni bir döneme uyandık. Aradan geçen 53 günde futbol konuşulmadı. Bu güzel oyun unutuldu. 88 yıllık futbol tarihimizin en zor günlerini geçiriyoruz. Bu süreçte elini taşın altına koyması gerekenlerin, taşı kaldırıp üzerimize attığını görüyoruz. Ülke futbolunu 30-40 yıl geriye götürmesi muhtemelen kararın önüne geçtiğimiz için ileride bize hak verilecektir. Kimse Milli Takım’ın uluslararası turnuvalara katılmasından bizi alıkoyamaz.” dedi.

Gümüşdağ, play off kararının aldığı eleştirilere değinirken, “Medyadan büyük eleştiriler geldi. Bunlara saygı duyoruz. Ama kulüplerimiz bize destek verdi. Kararımızın arkasındayız” ifadelerini kullandı.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.