İliç FaciasıManşet

İliç’te çatlakları bildiren mühendis tutuklandı

0

Erzincan İliç’te Çalık Holding‘e bağlı Lidya Madencilik şirketi ile ABD-Kanada ortalığındaki Anagold Madencilik’in sahip olduğu Çöpler Altın Madeni‘nde yaşanan yığın liçi kaymasında bir mühendis daha tutuklandı.

13 Şubat’ta yaşanan felaketin ardından dokuz işçi halen zehirli toprak yığınının altından çıkarılamadı. Milyonlarca metreküp siyanür ve ağır metalle kontamine liç  yığınının, tespit edilen madene yakın iki bölgeye taşınması için çalışmaların başlatıldığı belirtilmişti. İşin ihale edildiği taşeron şirket Çiftay‘ın cevher ve taşları belirlenen yere taşımakla görevli işçilerin işini değiştirerek, siyanürlü toprağın sevkiyatını yapmalarını istediği iddia ediliyor.

Çalışmalar sürerken, Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı faciayla ilgili maden ocağında sismik radar sisteminden sorumlu jeoteknik mühendis A.R.K.’yi ifadeye çağırdı. Mühendis, savcılık sorgusu sonrası çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.

Tutuklanmayı dün gece sosyal medyadan duyuran Bağımsız Maden-İş örgütlenme uzmanı Başaran Aksu, mühendisin şirkete durumu ilettiğini raporla kanıtladığı için serbest bırakıldığını ve dört gün sonra Anagold tarafından işten atıldığını yazdı.

You may also like

Comments

Comments are closed.