İliç FaciasıManşet

İliç faciasından sorumlu bir kişi daha tutuklandı

0
İliç

Erzincan‘ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında 13 Şubat’ta meydana gelen toprak kaymasıyla ilgili soruşturmada bir kişi daha tutuklandı. Olay sonrasında başlatılan soruşturma kapsamında şirketin yatırım projelerinde müdürlük görevini yürüten Güney Afrikalı Shaun Schwartz da tutuklananlar arasında yer aldı.

İliç’teki maden faciası nedeniyle yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Shaun Schwartz, Ankara‘da mahkemeye çıkarılarak cezaevine gönderildi. Böylece soruşturma çerçevesinde tutuklu sayısı on üçe yükseldi. Toprak altında kalan beş işçiyi arama kurtarma çalışmaları ise kesintisiz olarak devam ediyor.

Faciayla ilgili hazırlanan 260 sayfalık bilirkişi raporu, soruşturma dosyasına sunuldu. Raporda, 32 kişinin kusurlu olduğu tespit edilirken, bu kişilerden yirmi üçü tali, dokuzu ise asli kusurlu olarak belirlendi. Kusurlular arasında şirkette üst düzey yönetici konumunda bulunan yabancı uyruklu yedi kişi de bulunuyor.

İliç faciasında altı kişi daha tutuklandı: Anagold Türkiye müdürü de aralarında
Araştırma Komisyonu’nun İliç’teki incelemesi sonlandı: Bakanlıklar topu taca attı

Raporda, proje yönetim mekanizmasının doğru ve işler şekilde sürdürülmediği, maden alanındaki uyarı sisteminin yetersiz olduğu ifade edildi. 13 Şubat’ta yaşanan toprak kaymasında kaybolan dokuz işçiden dört işçinin cenazesine ulaşılmıştı.

You may also like

Comments

Comments are closed.