EğitimManşetTürkiye

İlahiyat Fakültesi Dekanı’ndan Boğaziçi öğrencilerine tehdit: Bir gecede işinizi bitiririz

0

Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Üniversite Genel Sekreteri Cevdet Kılıç, Facebook hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımda Boğaziçi Üniversitesi‘ne rektör olarak Melih Bulu‘nun atanmasını protesto eden öğrencileri ölümle tehdit etti. Yapılan paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

Boğaziçili misiniz Boğazdışılı mısınız onu bunu bilmem. Aklınızın ucundan bile geçirmeyin. Biz abdest alır dışarı çıkmayız. Bizim zaten abdestimiz var. Bilin istedik de. Şöyle söyleyeyim. Siz hani bir ayı geçti eylem yapıyorsunuz ya. Biz eylem falan yapmayız. Biz gece vakti işi bitirir, ertesi gün işe gideriz. Bilin istedim.

#CevdetKılıçİstifa

Yapılan bu ölüm tehdidi kısa sürede büyük bir tepki topladı. #CevdetKılıçİstifa etiketi üzerinden paylaşım yapan Boğaziçi Direniyor hesabı, “Cevdet Kılıç arkadaşlarımızı katliamla tehdit etti” dedi.

Paylaşımda “Akademiyi yandaşlarla dolduranlar katliam savunucusu dekanların asıl sorumlularıdır” ifadeleri yer aldı.

‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik’

İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, “Katliam yapacağını ilan eden densiz Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı imiş. İşte gençlerin itirazı, direnişi bu kafaya” ifadelerini kullandı.

Avukat Levent Pişkin ise söz konusu paylaşıma “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçu bulmak istiyorsanız şu ilahiyat hocasının yazdığına bakacaksınız, öğrencilerin barışçıl gösterilerine değil” sözleriyle tepki gösterdi. 

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.