ManşetTürkiye

İl Çevre Müdürlüğü’nde skandal

0

Hayvanları korumakla yükümlü İstanbul İl Çevre Müdürlüğü kaçak avcılarda ele geçirilen silahları ihaleyle satışa çıkardı.

Görev tanımı gereği hayvanların korunmasına yönelik mevcut kanunları uygulamakla yükümlü olan İstanbul İl Çevre ve Orman Müdürlüğü bu hayvanları öldüren silahları satmaya başladı. Kurum internet sitesinden yayımladığı bir ilanla el koyarak kamulaştırdığı 51 av tüfeğini ihaleyle satma kararı aldı. Müdürlük ayrıca 24 Şubat’ta yapacağı ihaleden bir gün önce yani 23 Şubat’ta mallarını görücüye çıkaracağını duyurdu. Kurumun satışa çıkardığı silahlar arasında pompalı tüfekler de bulunuyor.

Fiyatlar ehven
Müdürlük ilanında sıralanan 51 tüfeğe tahmini bedel olarak ‘sıfır’larına göre oldukça uygun fiyat verildiği de gözlerden kaçmadı. Örneğin listede 533 TL tahmini bedelle satışa çıkarılacak Browning otomatik 12 kalibre yivsiz av tüfeğinin en ucuz modeli üç bin TL’den satılıyor. Tüfeğin fiyatı, özelliklerine göre 7 bin TL’ye kadar çıkabiliyor. Benzer biçimde 417 TL tahmini bedelle satılan Remington otomatik av tüfeğinin fiyatı da 2 bin TL’den başlıyor. TL tahmini bedelle satılmaya hazır çalışır vaziyette Mossberg pompalı tüfek avantajı da seçenekler arasında sunuluyor. Bu avantajlı ihaleye katılacak bayiler için bayilik belgesi, şahıslar için de yivsiz tüfek ruhsatnamesi veya valilikten alınacak yivsiz tüfek satın alma belgesi yeterli. (Radikal)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.