İklim KriziManşet

İklim treni yola çıktı

0
İklim Treni California'dan yola çıktı.
İklim Treni California'dan ilk yolcularını aldı.

Pazar günü ABD’nin New York şehrinde yapılacak Halkın İklim Yürüyüşü için aktivistleri taşıyacak Halkın İklim Treni yola çıktı. San Fransisco şehri dışında Emeryville’den ilk yolcularını alan tren, dört gün boyunca kıtanın bir kıyısından diğer kıyısına aktivistleri toplayarak geçecek, Cumartesi günü New York’a varmış olacak. Tren yolculuğu boyunca aktivistler birbirleriyle tanışacak, hazırlıklar yapacak, ve birbirlerine eğitimler verecekler.

İklim Treni California'dan yola çıktı.

İklim Treni California’dan ilk yolcularını aldı.

23 Eylül BM iklim zirvesi öncesi Pazar günü New York’ta düzenlenecek iklim yürüyüşüne iklim değişikliğine karşı acil, etkili ve kararlı eylem çağrısı yapacak çeyrek milyon insanın katılması bekleniyor. Halkın İklim Treni adı altında kalkan iki trenin yanı sıra, 400ün üzerinde otobüsle 22,000 kişi yürüyüş için New York’a gidiyor. Tren, dört günlük yolculuğu esnasında  Reno, Denver, Salt Lake City, Omaha ve Chicago dahil  40’ın üstünde istasyonda duracak.

350.org öncülüğünde dünya çapında 1100 organizasyonun katılımıyla yapılan girişimin bir kısmı da Cuma ve Cumartesi günü İstanbul’da düzenlenecek etkinlikler ve İklim Yürüyüşü ile gerçekleşiyor. Halkın İklim Yürüyüşü’ne doğru hazırlanan iklim değişikliği ve çözümü konusundaki güncel belgesel Disruption Türkçe altyazı ile de izlenebilirken 350.org kurucusu Bill McKibben Türkiyeli aktivistlere özel bir video ile seslenmişti.

(Center for Biological Diversity, 350.org, Yeşil Gazete)

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.