İklim KriziManşet

Disruption gösterime girdi

0

Artık Türkçe adına Sarsma mı diyelim, Sekteye Uğrat mı, hatta isterseniz birebir çevirip disruption_poster_exportakılları iyice zorlayan Bozma, Parçalama veya Teşviş,  ne dersek diyelim, 350.org kuvvetli, kısa bir belgesel yayınladı. Pazar sabahı itibariyle tüm dünyada internet üzerinden Türkçe altyazılı olarak da erişime açılan 52 dakikalık film, 21 Eylül BM iklim zirvesi ve etrafında tüm dünyada yapılacak protestolar yaklaşırken, iklim değişikliği neden ve ne kadar hayati bir konu, müzakerelerde neredeyiz, ve en önemlisi ne yapmalıyız gibi sorular soruyor. Film, sıradan insanlar olarak, gezegence  iklim felaketini önlemek için siyasi iradeyi nasıl harekete geçirebiliriz noktasına ağırlık veriyor ve sıradan insanların barışçıl bir şekilde sokaklarda omuz omuza olmasını yeri doldurulamaz bir yöntem olarak ortaya koyuyor.

İklim değişikliği mücadelesinin bilinen önde gelen isimleri 350.org kurucusu Bill McKibben ve yazar Naomi Klein gibi isimler yanı sıra, ABD’de sosyal haklar mücadelesinin önde gelen isimlerinden Van Jones, iklim değişikliği alanında bilimsel katkıları olmuş Heidi Cullen ve Naomi Orestes gibi isimler ve daha birçoğu söyleşileri ile filme katkıda bulunuyor. Şüphesiz, 21’indeki en büyük yürüyüş New York’ta olacağı için filmde bir ABD vurgusu hakim ve bu gerek sivil haklar mücadelesi tarihine, gerekse Keystone XL protestoları gibi daha güncel olaylara verilen referanslarda yansıyor. Ancak, film ve yaptığı mücadele çağrısı çözümün ve mücadelenin küreselliğini, iklim değişikliğiyle yüzleşmenin de adalet boyutunu kesinlikle ihmal etmiyor.

Disruption filmine http://watchdisruption.com adresi üzerinden erişebilirsiniz.

afi20-21 Eylül’de Küresel Eylem Gurubu350.org, Yeşil Düşünce Derneği ve daha birçok başka gurup çağrısıyla İstanbul’da Tütün DEPOsunda yapılacak etkinlikler ve bunu takip edecek iklim yürüyüşü eylemi hakkında daha fazla bilgiyi bu haberimizden bulabilirsiniz.

Laf değil eylem diyoruz! #acayiphavalar.

Haber: Alidost Numan

(Yeşil Gazete)

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.