İklim KriziManşet

İklim Forumu’nun programı belli oldu: 12-13 Kasım tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi’ndeyiz!

0

Türkiye’nin ve Dünya’nın dört bir yanından sosyal hareketleri iklim için biraraya getiren “İklim İçin Kampanyası” tarafından, Antalya’da yapılacak olan G20 zirvesinin hemen öncesinde, 12-13 Kasım tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştireceği “İklim Forumu”nun programı belli oldu.

35

 

Farklı coğrafyalardan gelen sosyal hareket temsilcilerinin katkılarıyla iklim değişikiğini tüm boyutları ile ele alınacağı İklim Forumu’nun sonunda ise G20 liderlerine iklim için harekete geçmeleri konusunda bir çağrıda bulunulacak.

Forum sırasında 350.org kurucusu Bill McKibben, Oil Change International kurucusu Stephen Kretzmann, Jeffrey Sachs’ın yanısıra yerel hareket temsilcileri, sosyal hak aktivistleri, kadınlar, öğrenciler, müzsiyenler, doktorlar da iklim değişikliğine karşı harekete geçilmesi için konuşma imkanı bulacak.

program_perşembe

1 . Gün Programı için tklynz

Aralık 2015’te Paris’te toplanacak olan BM İklim Değişikliği Sözleşmesi Taraflar Konferansı (COP21) kapsamında bağlayıcı, etkili ve gezegenin geleceğini koruyacak bir sözleşmenin çıkması gerekiyor. Bu önemli toplantı öncesinde tüm dünyanın gözü, Türkiye’de, 15- 16 Kasım 2015 tarihinde düzenlenecek olan G20 Zirvesinde olacak. Küresel emisyonların %74’ünden sorumlu G20 temsilcileri, Antalya’da iklim değişikliğinin ekonomik boyutlarına dair konuları tartışıyor olacaklar.

program_cuma

2 . Gün Programı için tklynz

Bu zirveden hemen önce İklim İçin Kampanyası, “İklim için, Ben de varım !” diyen herkesi Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenecek İklim Forumu’na ve Galatasaray’daki Büyük İklim Yürüyüşü’ne beklediğini açıkladı.

33

Forum sonunda oluşacak ve sosyal hareketlerin G20’ye mesajlarını içeren çağrımızı duyurmak ve ne kadar çok, ne kadar renkli olduğumuz göstermek için ise 14 Kasım’da düzenlenecek Büyük İklim Yürüyüşü için Galatasaray’da bir araya gelinecek.

İklim İçin Kampanyası’nın sosyal medya hesapları;

Forum programına erişmek için : http://iklimicin.org/
Facebook: IklimIcinHareketeGec
Twitter: @iklim_icin

 

(Yeşil Gazete)

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.