İklim KriziManşet

İklim değişikliği kaynaklı selin bilançosu ağır: 100 bin evsiz, 300 bin hektar toprak sular altında

0

Batı Afrika ülkesi Nijerya’nın Kogi ve Benue eyaletlerinde şiddetli yağışlara bağlı olarak yaşanan sel baskınları nedeniyle en az 100 bin insan evsiz kaldı.

Acil yardım çağrısı

Eyaletin Lokoja, Ibaji, Igalamela, Odolu, Ajaokuta, Kogi ve Bassa bölgelerinde sel baskınlarının yaşandığını aktaran Eyalet Valisi Yahaya Bello, sel nedeniyle tarım alanlarının, çiftliklerin ve hayvanların büyük zarar gördüğünü dile getirdi. Çevre ve Tabii Kaynaklar Bakanı Rosemary Osikoya ise “Eyalet yönetimi tüm imkanlarıyla müdahalede bulundu ancak bu çok yetersiz. Bölge acil olarak insani yardıma ihtiyaç duymakta.” dedi.

Sel felaketinin bilançosu ağır. Benue eyaleti valisi Samuel Ortom,  21 farklı bölgede 90 bini aşkın çiftçinin selden zarar gördüğünü, 300 bin hektarı aşkın toprağın sular altında kaldığını açıkladı.

Nijeryalı Yazarlar Derneği (ANA)  sel felaketine tepki olarak bir bildiri yayınladı. Nijerya Federal Cumhuriyeti Hükümeti, ülkedeki doğal afet yönetimi stratejilerini gözden geçirmeye, can ve mal kayıplarını önlemeye çağrıldı.

Küresel ısınmanın bir sonucu olan iklim değişiklikleri kuraklık ve sel baskınlarına yol açıyor.

(AA, Guardian, TODAY NG, Yeşil Gazete)

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.