İklim KriziManşet

İklim değişikliği bu kez İrlanda’yı vurdu: Shakespeare’in “Ophelia”sı 3 kişinin ölümüne yol açtı

0

Dün (16 Ekim) İrlanda’yı vuran Ophelia Kasırgası 1’i kadın 3 kişinin hayatını kaybetmesine yol açtı.

İki kişi araçlarının üzerine ağacın devrilmesi sonucu hayatını kaybederken, diğer kişi ise fırtına sonrası devrilen ağaçları kaldırmak üzere elektrikli testere ile yaptığı kaza sonucu yaşamını yitirdi.

Saatte 112 km hızla adada etkili olan kasırga, ulaşımı ve iletişimi sekteye uğrattı. Okullar ve iş yerleri geçici geçici süreliğine kapatıldı. Adanın güneyindeki ve güneybatısındaki elektrik hatları zarar gördü.

Yaşanan elektrik kesintileri tüm gün sürdü. Ophelia 360 bin kişiyi elektriksiz kaldı.  İrlanda Cumhuriyeti Elektrik Tedarik Kurumu daha fazla elektrik kesintisi yaşanacağı konusunda vatandaşları uyardı.

Gökyüzü sarardı

Ophelia’nın Birleşik Krallık’ta yol açtığı etkilerden biri de gökyüzünü sarıya boyaması oldu. Meteoroloji uzmanları bunun nedeni olarak Ophelia’nın Sahra Çölü’nden gelen rüzgarı yanına alarak İspanya ve İngiltere’ye doğru taşıdığı tozları gösterdi.

Kasırga, Birleşik Krallık’ta etkili olduğu için adını da ünlü İngiliz şair ve oyun yazarı Shakespeare’in Hamlet adlı eserindeki Ophelia karakterinden alıyor.

Atlas Okyanusu’nda daha önce birer hafta arayla 10 kez art arda meydana gelen fırtına ve kasırgalar en son 1893 yılında görülmüştü.

 

(Guardian, Yeşil Gazete)

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.