31 Mart yerel seçimleriEkolojiManşetTürkiye

İkizköy’e aktivist muhtar, Sinop’a nükleer karşıtı başkan

0
Akbelen

Yerel seçimler, Türkiye‘nin birçok yerinde çevre ve ekoloji mücadelesine önem veren adayların seçilmesiyle sonuçlandı. Özellikle, Sinop‘ta nükleer enerjiye karşı çıkan Metin Gürbüz‘ün Belediye Başkanı olarak seçilmesi ve Seydişehir‘de Cengiz Holding‘e karşı direniş gösteren topluluğun zaferi dikkat çekerken, Akbelen direnişine sahne olan İkizköy’de de aktivist muhtar adayı Nejla Işık, seçimi kazandı.

Konya’nın Seydişehir ilçesinde, Cengiz Holding’e karşı işçi ve çiftçilerin gösterdiği direniş sonrasında ilçe, uzun yıllar sonra CHP’ye geçti. Twitter’da paylaşılan bir mesajda, ” İşçi direnişi görmüş tüm il ilçelerde değişim var istisnasız!” ifadeleriyle bu değişim vurgulandı.

Manisa‘daki Soma Maden Havzası‘nda bulunan ilçelerin tamamında CHP’nin zafer kazanması, bölgedeki maden işçilerinin hak mücadelesinin yansıması olarak görüldü. Twitter mesajıyla maden işçilerinin zaferi ve bölgesel değişimler dile getirildi.

Sinop‘ta nükleer santral projesine karşı duruşuyla bilinen Metin Gürbüz, Belediye Başkanı olarak seçildi. Twitter’da yapılan bir paylaşımla, Gürbüz’ün yıllar süren mücadelesi ve seçim başarısı kutlandı.

Seçim sonuçları, İstanbul Üsküdar‘daki Validebağ Korusu‘nun korunması için mücadele edenler için de umut verici haberler getirdi. “Siz giderken Validebağ’ın ağaçları size selam duracak demiştik” şeklindeki ifadelerle, AKP’li Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen‘in görevini kaybettiği duyuruldu. Üsküdar’da belediye başkanlığına seçilen CHP’li Sinem Dedetaş, Üsküdarlılar için umut oldu.

Muğla’nın Milas ilçesindeki İkizköy’de devam eden Akbelen direnişinin öncü kadınlarından Nejla Işık, muhtarlık seçimlerini kazandı. İkizköylüler gelişmeyi, “Yeni muhtarımız Nejla Işık ile İkizköyü artık biz yöneteceğiz!” diyerek paylaştı.

Akpınar’ın ilk kadın muhtarı Aydos için mücadele veren Özgül oldu!

Aydos’ta Aydos Ormanı millet bahçesine dönüştürülmesin diye kurulan Aydos Ormanı Savunması’ndan Gül Özgül, Akpınar mahallesinin muhtarı oldu. Millet bahçesini savunan rakibine karşı galip geldiğini dile getiren Özgül mahallenin ilk kadın muhtarı oldu.

Esin Köymen Maltepe’de başkan seçildi

CHP’nin Maltepe belediye başkan adayı Esin Köymen, kent mücadelesinin önde gelen isimlerinden biri ve adaylık yarışını kazanarak Maltepe Belediye Başkanı oldu. Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünden mezun olan Köymen, TMMOB Mimarlar Odası‘nda çeşitli görevlerde yer aldı. Köymen galibiyeti sonrası şu mesajı paylaştı:

Maltepe’de Yaşam Var diyerek çıktığımız bu yolda desteği ile bizi onurlandıran tüm Maltepe halkına yürekten teşekkür ederim.”

You may also like

Comments

Comments are closed.