Doğa Mücadelesiİkizdere DirenişiManşet

[İkizdereliler Meclis’te] Zeynep Baş: Destek görmek çok güzel

0
Fotoğraf: İkizdere direnişçileri

Rize’nin İkizdere ilçesi Eskencidere Vadisi‘nde açılmak istenen taş ocağına karşı günlerdir direnen İkizdereliler bugün Ankara’daydı.

İkizdere direnişçileri önce Saadet Partisi Genel Merkezi‘nde, Genel Başkan Vekili, Başkan Yardımcılarıyla bir araya geldi.

CHP’nin bugün yaptığı grup toplantısına da katılan İkizdere heyeti, daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘yla basına kapalı özel bir toplantı gerçekleştirdi.

Ankara’ya giden İkizdere heyetinde bulunan Zeynep Baş, Yeşil Gazete‘ye görüşmelerle ilgili açıklama yaptı. Baş, görüştükleri siyasilerden destek gördüklerini ve desteklerin devam edeceğinin belirtildiğini ifade etti.

‘Bizleri yeniden dinlediler’

Zeynep Baş, Ankara’da sabah saatlerinde teşekkür ziyareti için Saadet Partisi Genel Merkezi’ne gittiklerini anlattı. Baş, Saadet Partisi’yle görüşmelerin güzel geçtiğini dile getirdi:

Görüşmeler gayet güzel geçti. Sabah önce Saadet Partisi Genel Merkezi’ne gittik. Teşekkür ziyaretiydi kendilerine. Onlar bizleri yeniden dinlediler. Desteklerini bildirdiler ve desteklerinin devam edeceğini, bunu da Mecliste konuşacaklarını bildirdiler.”

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman, 4 Mayıs’ta İkizdere’ye gitmiş ve burada yaşanan doğa talanına tepki göstermişti.

Fotoğraf: İkizdere direnişçileri

‘Arkamızda olduğunu söyledi’

Saadet Partisi’ne yapılan ziyaret sonrası CHP’nin grup toplantısına katıldıklarını söyleyen Baş, burada da gördükleri desteği şöyle anlattı:

Kılıçdaroğlu, kürsüye çıktıktan sonra konuşmasına İkizdere’yle başladı. Bu olayı desteklediğini, arkamızda olduğunu, biz kadınların ne kadar güçlü kuvvetli ve bu direnişte ön planda nasıl dik bir şekilde durduğumuzu söyleyerek tebrik etti.”

Fotoğraf: İkizdere direnişçileri

‘Geleceğin de mücadelesi’

Partisinin bugünkü grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İkizdere’de verilen mücadelenin sadece bugünün değil, geleceğin de mücadelesi olduğunu ifade etmişti:

İkizdere’de verilen mücadele sadece bugünün değil geleceğin de mücadelesidir. Mantığı talan olan bir siyasi anlayış her türlü zorluğu çıkarıyor. Neredeyse bir ordu görevlendirecekler. Kadınlar siz yeri geldiğinde bir orduyu da dağıtırsınız ben buna da inanıyorum. İkizdereliler güçlerinin farkındalar, toplumun her kesiminden destek alıyorlar. Bütün coğrafyadan, bütün insanlardan da destek görüyorlar. Ekosistemi koruyalım, öncülüğünü İkizdereli kadınlar yapıyor.”

Basına kapalı toplantı yapıldı

Grup toplantısının ardından İkizdere grubu, Kılıçdaroğlu’nun odasında CHP lideriyle basına kapalı bir toplantı gerçekleşti. Zeynep Baş buradaki görüşmelerin detaylarını şöyle anlattı:

Kemal Kılıçdaroğlu şu anki mevcut durumu sordu. Biz kendi duygu ve düşüncelerimizi söyledik, mevcut durumu anlattık. Kendisi de bununla ilgili yanımızda olduğunu bildirdi. Desteklerinin de devam edeceğini söyledi.”

Fotoğraf: İkizdere direnişçileri

‘Destek görmek güzel’

Ankara’da yapılan görüşmelerle ilgili görüşlerini paylaşan Baş, Ankara’da destek gördüklerini, bu desteği görmenin de çok güzel olduğunu ifade etti:

Destek görmek güzel. Hatta Ankara’ya geldiğimizde biz anladık ki insanlar İkizdere’yi tamamen duymuşlar. Direniş alanında bunu çok fazla algılayamıyorsunuz. Sadece sosyal medyada kaldığını düşünüyorsunuz. Ama buraya geldiğimizde hatta Meclise girdiğimizde kapıda bizi peştemallerimizle görünce ‘İkizdere direnişçileri’ diye karşıladılar.”

İkizdere heyeti, yarın sabah saat 11.00’de DEVA Partisi, saat 12.00’de de İyi Parti lideri Meral Akşener ile görüşecek.

You may also like

Comments

Comments are closed.