ManşetDünyaKoronavirüs Salgını

İki sözlük yılın kelimesini ‘pandemi’ olarak belirledi

0
Fotoğraf: Shutterstock

Amerika Birleşik Devletleri merkezli iki sözlük Merriam-Webster ve dictionary.com, 2020’nin kelimesini “pandemi” olarak belirledi. Böylece tarihte ilk kez iki sözlük yılın kelimesi olarak aynı kelimeyi seçmiş oldu.

dictionary.com’un kıdemli araştırma editörü John Kelly, Dünya Sağlık Örgütü‘nün yeni koronavirüs salgınını küresel sağlık acil durumu ilan ettiği 11 Mart’ta “pandemi” aramalarının yüzde 13 bin 500’den fazla arttığını söyledi.

The Guardian’da yer alan habere göre bu artışın çok dikkat çekici olduğunu belirten Kelly, asıl önemli olanın ise yıl boyunca kelimenin arama hacmini koruması olduğunu belirtti. Kelly, kelimenin yıl boyunca ilk onda kalarak popülerliğini koruduğunu aktardı.

Oxford ilk kez bir kelime seçemedi

Geçtiğimiz haftalarda yılın kelimesini açıklaması beklenen Oxford Dictionary ise ilk kez bu yılı anlatmak için tek bir kelime seçemediklerini duyurmuştu. Bunun yerine 16 sayfalık bir rapor yayınlayan sözlük, “eşi benzeri görülmemiş” olarak tanımladığı yıl için, “sesi aç”, “postayla gönder”, “koronavirüs”, “karantina”, “Black Lives Matter” gibi birçok sözcüğü dahil etmişti.

Collins Dictionary ise 2020 yılının kelimesi olarak “karantina” kelimesini tercih etmişti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.