ManşetTürkiyeYerel

İki milyon nüfuslu Mersin, 282 itfaiye eri için yedi aydır bakanlığın yazısını bekliyor

0

Haber: Abidin YAĞMUR

*

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, 16 bin kilometrekarelik alanda, 2 milyonluk nüfusa 563 itfaiye eriyle hizmet veriyor. Son iki yıldır geniş çaplı orman yangınlarına da tanık olunan şehirde itfaiye erleri orman yangınlarında da aktif görev aldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kadrolarına 282 yeni itfaiye eri daha katmak için Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı‘na yazı yazdı ancak Mersin’in beklediği 282 yeni itfaiyeci için beklenen imza yedi aydır Ankara’dan çıkmadı. Seçer, kadro beklentilerini, büyük orman yangınından altı gün sonra, belediye meclisinde bir kez daha hatırlattı.

Belediye Meclisi’nin eylül ayı olağan toplantısının açılışında konuşan CHP’li Başkan  Seçer 7 Eylül 2022 günü Gülnar’a bağlı Büyükeceli Mahallesi’nde orman yangını çıktığını, yangının kısa sürede Silifke’nin Hırmanlı ve Yeşilovacık mahallelerine yayıldığını hatırlattı:

Mersin’de yangın büyüyor: Akkuyu NGS’ye 2,11 kilometre mesafede

“Yangın yaklaşık 1500 dekarlık alanda etkili oldu. 29 saatlik hummalı bir çalışma sonunda yangın kontrol altına alınabildi. Büyükşehir Belediyemiz ile Adana, Antalya, Hatay, Gaziantep, Kayseri, Konya, Karaman, Kahramanmaraş, Aksaray, Niğde ve Alanya belediyeleri itfaiyeleri ile ilgili tüm kurum ve kuruluşlar havadan, karadan müdahalede bulundu. Bölgede büyük özveriyle çalışan tüm kahramanlara teşekkür ediyorum. Bu tür afetlerin yaşanmaması konusunda vatandaşlarımız duyarlı olmaya davet ediyorum.”

Bakanlıktan yedi aydır ses yok

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın 563 itfaiye personeli ile hizmet verdiğini kaydeden Seçer şu noktalara dikkat çekti:

“Bilindiği gibi itfaiyemizin görev alanı yerleşim alanlarıyla sınırlıdır. Ama bütün canların imdadına koşmak için her zaman hazır bir teşkilata sahip olmamız lazım. Son yangında buna bir kez daha şahit olduk. Biz de itfaiye teşkilatımızı güçlendirmek adına önemli bir ilke imza atıyoruz. Ata eğitim merkezini hayata geçiriyoruz. Sadece kendi belediyemiz değil başka belediyelerden itfaiyeciler de orada eğitim alacak.

Aynı zamanda itfaiye teşkilatımızı güçlendirmek amacıyla 282 yeni itfaiyeci alımı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na 28 Şubat 2022 tarihinde bir yazı yazarak itfaiye eri atama kadrosu izni talep ettik. İtfaiye erleri her fizik açından, hem mental açıdan iyi seçilmesi ve hazırlanması gerekiyor. Çünkü hayata doğrudan müdahale ediyorlar. Hayat kurtarıyorlar. Biz de bu konuyu önemsiyoruz. Ancak yazının üzerinden 7 ay geçmesine rağmen bize bu konuda olumlu bir  yanıt verilmedi. Gönül ister ki bu konuyla ilgili bakanlık bize yanıt versin, Mersin itfaiye teşkilatını  eğitim merkeziyle, araç gereç ve personeliyle Türkiye’ye örnek bir itfaiye teşkilatı haline getirelim. İtfaiyeye yeni araçlar kazandırdık. Paraya da acımadık çünkü bizim önceliğimiz insanların can güvenliği, mal güvenliği, yerleşim alanlarında çıkacak yangınlara zamanında ve etkin müdahale için kendimizi yenileme gayreti içinde oluyoruz.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.