ManşetTürkiye

İki gazeteci de hayatını kaybetti

0

Van’da Bayram Otel enkazı altında DHA muhabiri Cem Emir‘in cansız bedeninin bulunmasından yaklaşık 5 saat sonra, yine DHA muhabiri Sebahattin Yılmaz‘a da ulaşıldı. Ne yazık ki Yılmaz da depremde yaşamını yitirmişti.

Van’da 9 Kasım’da gerçekleşen 5,6 şiddetindeki depremde yıkılan Bayram Otel’in enkazının altından, depremden üç gün sonra bir gazetecinin daha cansız bedeni çıkarıldı. Doğan Haber Ajansı muhabiri Sebahattin Yılmaz’a, aynı kurumda çalışan Cem Emir’in cansız bedenine ulaşılmasından 5 saat 20 dakika sonra ulaşılabildi.

DHA Van muhabirleri Gurbet Gökçe ve Feyat Erdemir, dostları ve meslektaşları Sebahattin Yılmaz’ın yaşamını yitirdiğini yazarken, belki de hayatlarının en zor haberine imza attılar. Gökçe ve Erdemir, Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir’in ardından şöyle yazdılar:

“DHA Van Bürosu muhabiri Sebahattin Yılmaz ile DHA Diyarbakır Bürosu muhabiri Cem Emir, 23 Ekim’deki 7.2’lik depremde hasar gördüğü gizlenerek faaliyetini sürdüren, geçen çarşamba günkü 5.6’lık depremde de yerle bir olan Bayram Oteli’nin enkazında onlarca kişiyle yaşamlarını yitirdi. Sebahattin Yılmaz ile Cem Emir, çarşamba günü gün boyu deprem bölgesinde bakanların temaslarını ve diğer gelişmeleri izleyip haberlerini geçti. Saat 20.30 sıralarında döndükleri Bayram Oteli’nde günün son haber ve görüntüleri geçerken depreme yakalandı.

Yıkılan oteldeki enkaz altında kalan arkadaşlarımızın kurtarılması için, çeşitli illerden sevk edilen 800’e yakın kurtarma görevlisi, dondurucu soğuk ve kar altında 3 gün boyunca aralıksız çalıştı. Ancak tüm çabalara karşın maalesef onları kurtarmak mümkün olmadı.

Meslek yaşamlarında hafızalara kazınan haberlere imza atan, ödüller kazanan, göz bebeğimiz Sebahatin Yılmaz ve Cem Emir, artık DHA mensuplarının, meslektaşlarının ve sevenlerinin kalplerinde yaşayacak.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.