ManşetTürkiye

İhmal sonucu hayatını kaybeden akademisyen için imza kampanyası

0

Geçen Temmuz ayında, Feneryolu Tren İstasyonu‘nda büyük ihmaller sonucu meydana gelen bir  kazada hayatını kaybeden Ebru Gültekin Ilıcalı‘nın ailesi TCDD yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Ilıcalı’nın yakınları da ihmal cinayetlerine karşı bir imza kampanyası sürdürüyor.

Okan Üniversitesi’nde görev yapmış olan akademisyen Ebru Gültekin Ilıcalı, üç yaşındaki oğlunu trene bindirdikten sonra, bebek arabasını vagona sokmaya çalışırken, kapıları tam olarak kapanmadan hızla harekete geçen trenle peron arasındaki 40 santimlik boşluğa düşerek yaşamını yitirmişti.

Ilıcalı’nın ailesi “ağır işletme kusuru” nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Olayla ilgili makinist ve kondüktör hakkında Kadıköy 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde “taksirle ölüme neden olmak” suçlarından başlatılan davanın ilk duruşması 24 Ocak tarihinde görüldü.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Süleyman Karaman, Ankara CER Dairesi Başkanı Turgut Kumaş, 1. Bölge Müdürü Hasan Gedikli ve 1. Bölge CER Servis Müdürü Süleyman Yağmur hakkındaki suç duyurusunda ise vagonla peron arası boşluğun ulusal ve uluslararası sınırlardan çok yüksek olduğuna, ayrıca sıkışan araba ve kapanmayan kapılara rağmen trenin hareket ettiğine dikkat çekildi.

İmza Kampanyası Devam Ediyor

Ilıcalı’nın yakınları tarafından ihmal cinayetlerine karşı önlemlerin alınması için başlatılan imza kampanyası devam ediyor

İmza kampanyasına buradan katılıp ihmal cinayetine yol açanların yargılanması için destek verebilirsiniz.

İmza kampanyasında talep edilenler şu şekilde;

1) Konuyla ilgili soruşturma, bu olaya yol açan sistematik ihmallerin hepsini ayrıntılarıyla ortaya çıkaracak şekilde genişletilmeli ve sorumluluğu bulunan Ulaştırma Bakanlığı ve TCDD’nin tüm yetkili ve görevlileri bu soruşturmaya dahil edilerek yargılanmalıdır,

2) Eski tip vagonlar derhal kullanımdan kaldırılmalı, vagon ile peron arasındaki boşlukla ilgili olarak can güvenliğini sağlayacak teknik önlemler eksiksiz olarak alınmalıdır,

3)Olay sonrasında istasyonlarda başlatılan anons uygulamasının sürekliliği sağlanmalı ve istasyonlarda can güvenliğini sağlamakla yükümlü eğitimli personel sayısı gereken düzeye getirilmelidir.

(Bianet, Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.