ManşetTürkiye

İHD’lilere gözaltı

0

Dolmabahçe’deki Başbakanlık Ofisi önünde 64. gününe giren açlık grevleri ile ilgili basın açıklaması yapmak isteyen İnsan Hakları Derneği (İHD) yöneticileri gözaltına alındı.

İHD’den yapılan yazılı açıklamada, İHD Genel Başkan Yardımcı Rıza Dalkılıç, İHD İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Efe ve İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri Sevim Kalman, Neriman Deniz, Ali Koçyiğit ve Osman Özkan’ın Başbakanlık Çalışma Ofisi’nin önüne doğru ilerlerken kolluk kuvvetleri tarafından zor kullanılarak gözaltına alındığı duyuruldu.

Bianet’in aktardığı üzere, İHD Diyarbakır Şubesi’nden de, açlık grevi eylemlerinde kritik eşiğe gelinmesi nedeniyle Uluslararası Af Örgütü’ne bir kez daha Acil Eylem Çağrısı yapıldı.

Uluslarası Af Örgütü geçtiğimiz geçtiğimiz Cuma günü “Açlık grevindeki mahkumların tıbbi bakıma erişimi engelleniyor” adlı acil durum çağrısında yaşanan hak ihlallerini hatırlatmıştı.

UAÖ’nün websitesinde yayınlanan metninin sonunda, yetkililere, açlık grevlerinin barışçıl bir protesto şekli olduğu ve mahkumların ifade özgürlüğü hakkına saygı duyma yükümlülüğü bulunduğunu hatırlatılarak, açlık grevindeki mahkumların nitelikli sağlık görevlilerine, tıbbi değerlendirmeye ve gerekli vitaminlere erişiminin sağlanması için herkesin Adalet Bakanlığı’na gönderilecek bir mektup ile yapılan çağrıya katılması istenmişti.

İnternet üzerinde başlatılan imza kampanyası da devam ediyor:

(Bianet, Yeşil Gazete)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.