Doğa MücadelesiManşet

İğneada’da nükleer karşıtı haftasonu buluşması: “Nükleere inat, longozlar yaşayacak”

0

Nükleer santral yapılması tartışmalarıyla gündeme gelen Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada’da yaşam savunucuları nükleer santral ve çimento limanlarına karşı longoz ormanlarında Pazar günü (6 Aralık 2015) doğa yürüyüşü yaptı.

33

Evrensel’den Tolga Alp Turgut’un haberine göre Kuzey Ormanları Savunması (KOS) ormanıyla yeşilin, içinde bulunan 5 gölü ile mavinin her tonunu ve yüzlerce canlı türünü içinde barındıran İğneada’da yaşamı savunmak için doğa yürüyüşü çağrısı yaptı. Marmara Bölgesi’nin akciğeri olan Kırklareli Istranca Ormanları’nda, yapılmaya çalışılan nükleer enerji santralli ve çimento limanlarına karşı yapılan doğa yürüyüşüne pek çok aktivist katıldı.

NÜKLEERE KARŞI İĞNEADA’YI SAVUNMA ÇAĞRISI

34

İğneada’da meydandan sahile kadar yürüyüş yapıldı. Burada basın açıklamasını okuyan Kuzey Ormanları Savunması’ndan Esra Karataş, “Ne İğneada’ya, ne Istrancalar’a ne de Kuzey Ormanları’na yapılmaya çalışılacak hiç bir mega proje, ne kadar güvenli denilse de, ne kadar faydalı olacağı iddia edilse de burada kaybedilecek doğanın vereceklerinden daha değerli olmayacaktır” diye konuştu.

Kuzey Ormanları Savunması’ndan Nükleer Karşıtı Platform’a yaşam savunucularının katıldığı eylemde nükleer santrallere ve doğayı talan eden rant projelerine karşı mücadele çağrısı yapıldı. Eylemin ardından Türkiye’nin 39. milli parkı ve Amazonlardan sonra dünyanın en büyük longozu olan İğneada’daki longoz ormanlarında iki buçuk saat süren doğa yürüyüşüne çıkıldı.

 

(Evrensel)

You may also like

Comments

Comments are closed.