DünyaManşet

İdlib’ten kaçanların sayısı 200 bine dayandı

0

Son haftalarda Suriye devlet güçlerinin saldırılarını artırdığı İdlib’den kaçanların sayısı 180 bini bulduğu, Türkiye sınırındaki zeytinliklere kaçan sivillerin yeterli gıda ve suyunun bulunmadığı bildirildi.

İdlib bölgesinde Suriye hükümetine bağlı güçlerin son zamanlardaki ilerleyişi nedeniyle binlerce sivilin Türkiye sınırındaki zeytin bahçelerine kaçtığı bildirildi. Reuters’in haberine göre son haftalarda kentten kaçanların sayısı 180 bini buldu ve bu sayının da artması bekleniyor.

Suriye’nin kuzeybatısında bulunan bölgenin Rusya ile Türkiye arasında varılan mutabakat uyarınca belli bir süre zarfında silahsızlandırılmasına karar verilmiş, ancak cihatçı Heyet Tahrir El Şam (HTŞ) bölgeden ağır silahlarını çekmediği gibi, Türkiye destekli Ulusal Kurtuluş Cephesi’ni yenilgiye uğratarak bölgenin kontrolünü ele geçirmişti. Kenti geri almak isteyen Suriye hükümetine bağlı güçler son iki haftadır İdlib’in güneyine yönelik saldırılarını artırdı. Bu da bölge halkının yaşam alanlarını terk etmesine neden oldu.

Reuters’ın haberinde, Suriye’deki Atme kasabasının Türkiye sınırına kaçan sivillerin yeterli gıda ve suyunun bulunmadığı, bu kişilerin gidecek başka yerlerinin olmadığı kaydedildi.

Bölge civarında Türkiye’nin 12 adet gözlem noktası bulunuyor

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.