ManşetTürkiye

İçişleri pankartı açanları arıyor, açanlar zaten gizlenmiyor!

0

İçişleri Bakanlığı, Hocalı katliamı mitinginde açılan küfürlü pankartları ‘provokasyon’ olarak yorumlarken, valiliğin o kişilerin kimliğini tespit etmeye çalıştığını açıkladı. Fakat arama çalışmaları devam eden kişiler aslında kendilerini hiç de gizlemiyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, geçen pazar günü İstanbul’da düzenlenen Hocalı katliamının protesto edildiği mitingde “bazı provokatif gruplarca taşınan, mitingin amacına ve ruhuna aykırı, mitinge gölge düşüren bazı pankart, söz ve davranışların hiçbir şekilde tasvip edilmesinin mümkün olmadığı” belirtilerek, bu kişi ve gruplarla ilgili gerekli yasal takibin ilgili merciler tarafından yerine getirildiği, bu kişilerin kimlik ve adreslerinin tespiti için İstanbul Valiliğinin çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Ancak mitingde, bazı provokatif gruplarca taşınan, mitingin amacına ve ruhuna aykırı, mitinge gölge düşüren bazı pankart, söz ve davranışların hiçbir şekilde tasvip edilmesi mümkün değildir. Bu kişi ve gruplarla ilgili gerekli yasal takip ilgili merciler tarafından yerine getirilmekte olup, İstanbul Valiliğince bu şahısların kimlik ve adres tespit çalışmaları devam etmektedir.”

Açıklama böyle olmakla birlikte pankartı açtığı bilinen grup kendini gizlemiyor. Sosyal paylaşım sitelerinde örgütlendiği bilinen bu grup, miting öncesinde ve sonrasında yaşananları kendi adlarıyla birlikte yine aynı sitelerde yazıyorlar. Buna göre, pankartı açan grup, İstanbul’a gelişlerinde de polis tarafından durdurulmuş.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.