GündemKoronavirüs SalgınıManşetTürkiye

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu istifa etti

0

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, akşam saatlerinde bir açıklama yayımlayarak istifa etti. Soylu, açıklamasında 10 Nisan akşamı saat 24.00’de, 30 Büyükşehir ve Zonguldak’ta bakanlığınca ilan edilen iki günlük sokağa çıkma yasağının iki saat önceden haber verilmesi üzerine yaşanan büyük kaosu “Ortaya çıkan görüntüler, mükemmel yönetilen bu süreçle uyuşmadı” diyerek tanımladı.

Süleyman Soylu, gün içinde de izolasyon koşullarındaki insanların bu iki saat içinde marketlerin, fırınların ve para çekme makinalarının önünde yığılacağını öngöremediğini söylemiş ve “Eleştirileri ve hakaretleri alıyor ve kabul ediyorum” demişti.

Eski İçişleri Bakanı’nın açıklaması şöyle:

Gayretle ve titizlikle yürütülen bir süreçte, tamamen salgının önlenmesine yönelik hafta sonu sokağa çıkma kararınının uygulanmasının sorumluluğu, her yönüyle şahsıma aittir.
Başlangıçta kısıtlı saatlerde de olsa ortaya çıkan görüntüler, mükemmel yönetilen bu süreçle uyuşmadı..
Yaşadığım onca tecrübe, sorumluluk kısmı üzerimizde olan bu olayda, böyle görüntülere yol açmamalıydı.
İyi niyetle, hafta sonunda salgını ve bulaşı bir nebze durdurabilmek adına atılan bir adımdı.
Hiç bir zaman zarar vermek istemediğim Aziz Milletimiz, hayatımın sonuna kadar da sadık olacağım Sayın Cumhurbaşkanım beni bağışlasın…
Onurla yürüttüğüm İçişleri Bakanlığı görevimden ayrılıyorum…
Tüm dostlara, mesai arkadaşlarıma Allahaısmarladık..
Allah milletimizi korusun…”

İçişleri Bakanlığı’nca cuma akşamı saat 10.00 civarında açıklanan sokağa çıkma yasağı halk arasında panik yaratmış; yüzbinlerce insan eksiklerini gidermek için sokaklara yığılmış, dükkanların önünde uzun kuyruklar oluşmuş ve şehirlerde trafik kilitlenmişti.

Bazı kavga ve olayların da yaşandığı iki saat boyunca, süregelen koronavirüs karantina koşullarında sosyal mesafe kuralının da ihlal edilmesi, başta Bilim Kurulu üyeleri olmak üzere muhalefetin ve çok sayıda kişinin büyük tepkisine neden olmuş; bu uygulamanın salgının daha fazla yayılmasına neden olduğuna dikkat çekilmişti.

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.