EkonomiManşetYerel

İBB Meclisi’nden 142 Halk Ekmek büfesine gecikmeli ve şartlı onay

0

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi 142 yeni Halk Ekmek büfesi kurulmasına onay verdi. Daha önce AKP ve MHP’li üyelerin oylarıyla reddedilen büfesinin kurulması önergesi bu defa bazı şartlar getirilerek kabul edildi.

Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilen ve Meclis 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul‘un başkanlık yaptığı oturumda CHP’nin 142 Halk Ekmek büfesi için talep ettiği yer tahsisi görüşüldü.

Gündem maddesi görüşülürken Meclis’te söz alan Hukuk Komisyonu Başkanı AKP’li Muhammet Kaynar, ikinci dereceye kadar şehit yakınlarına, gazilere, yüzde 40 üzeri raporu olan engellilere verilmesi ve devir yasağı konulması şartıyla büfelere izin vereceklerini belirtti.

Kaynar, ayrıca büfelerde İstanbul Halk Ekmek A.Ş, Hamidiye A.Ş ve Belbim A.Ş tarafından üretilen ürünler dışında ürün satışı yapılmaması ve Halk Ekmek’in İstanbul halkı için daha ulaşılabilir olmasının sağlanması amacıyla talep eden tüm bakkallara Halk Ekmek satış yetkisi verilmesini talep ettiklerini bildirdi.

Büfeler şehit yakınları, gaziler, engelliler ile dul ve yetimlere..

CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı ise isteyen bakkallara ekmek satışı yapıldığını söyledi. Balyalı, “AKP grubu, bakkallara da halk ekmek verilsin diye teklif getiriyor da zaten şu anda isteyen bakkallara ekmek veriliyor. Bunu bildikleri halde buradan politika yapmak istiyorlar” dedi.

Yapılan oylamada 142 yeni Halk Ekmek büfesi kurulması oy birliğiyle kabul edildi ve büfelerin işletme hakkı yalnızca üçüncü dereceye kadar şehit yakınları, gaziler, yüzde 40 ve üzeri engelli raporu olanlar ile dul ve yetimlere tanındı.

Ne olmuştu?

Yeni Halk Ekmek büfeleri kurulması talebi, 14 Mart 2020’de AKP ve MHP’nin oyları ile ikinci kez reddedilmişti. AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, 11 Ocak 2021’deki konuşmasında “Çıksın desin ki Meclis’e, yeni halk ekmek büfeleri açmak için teklif geldi ve siz bunu reddettiniz, ispatlayın” demiş, CHP milletvekili Tuncay Özkan da toplantının görüntülerini paylaşmıştı. 

İBB, ret kararı üzerine 8 Ocak’ta mobil büfeler açmıştı. 

 

More in Ekonomi

You may also like

Comments

Comments are closed.