İBB Meclis üyesi “Suada’ya cami yapalım” dedi, Kadir Topbaş reddetti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Beşiktaş Belediyesi’nin bağımsız meclis üyesi Hüseyin Avni Sipahi, kısa süre önce üzerindeki yapıların yıkıldığı Suada’ya cami yapılması teklifinde bulundu. İBB Başkanı Kadir Topbaş ise, Sipahi’nin önerisinin gündemlerinde olmadığını belirtti.

İBB’nin haziran ayı toplantısında konuian Sipahi, Malezya’daki Kristal Cami ile Suudi Arabistan’daki Yüzen Cami’yi örnek gösterdi.

“Gelin bütün dünyanın gözü olan İstanbul’umuzun incisi boğaza bir mabet inşa edelim” diyen Sipahi, ‘şehrin en yüksek tepesi Çamlıca’ya simge haline gelecek bir cami inşa edildiğini ancak boğazın ortasında Kız Kulesi’nden başka bir simge yapı olmadığını’ söyledi.

Kulenin de cumhuriyet ya da imparatorluk dönemlerinde yapılmadığını aktaran Sipahi, şu öneride bulundu: “Artık boğaza milli bir yapı yapma zamanı geldi. Gelin önce boğazın ortasında bulunan Suada’ya bir cami inşa edelim, ardından da o camide verilecek ilmi eğitimle, sosyal faaliyetlerle, kültürel alanlarla çocuklarımızın, gençlerimizin ve de büyüklerimizin vakitlerini geçirebilecekleri bir çekim alanı imar edelim.”

Sipahi, üç parselden oluşan adanın iki parselinin Maliye’ye, birinin de özel mülkiyete ait olduğunu belirterek arazinin İBB’ye devredilip plan değişikliği yapılmasını, caminin mimarisi için de uluslararası yarışma açılmasını istedi. Sipahi’nin önerisi başkanlık makamına gönderildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, Sipahi’nin önerisine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, “Bağımsız Meclis üyemiz gündem dışı bir konuşma yapmıştır. Galatasaray adasına cami yapılması gündemimizde olmadığı gibi bir çalışma içinde de değiliz.” ifadesini kullandı.

Hüseyin Avni Sipahi’nin ismi, 17-25 Aralık Operasyonları’nda da geçiyordu.

(Yeşil Gazete)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hak savunucularından kent hayvanları için yarın AYM önüne çağrı

Hak savunucuları, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde sokakta yaşayan hayvanlara yönelik 'katliam yasası'nı esastan görüşme kararı alan AYM'nin önünde toplanacak.

Afrika: Zenginlerin yarattıkları iklim krizinin bedelini ödeme zamanı geldi

'Afrika, yok denecek kadar az karbon ayak izine rağmen iklim felaketlerinin ön cephesinde yer alırken, fosil yakıt endüstrisi rekor kârlar elde etmeye devam ediyor.'

Türkiye, açık denizlerin biyoçeşitliliğini korumayı amaçlayan BM anlaşmasını imzaladı

Türkiye'nin anlaşmaya taraf olması için Meclis'te onaylanması gerekiyor. Yürürlüğe girmesi için ise 60 ülkenin 2025'e kadar onayı bekleniyor.

Deştinliler’den festival: Çimentocuları nasıl yendiğimizi dünya görsün istedik

Menteşe’nin Bayır ve Yatağan’ın Deştin mahallelerinde kurulmak istenen entegre çimento tesisini engelleyen halk, kazanımlarını iki günlük festivalle kutladı.

[İklim Masası] Zenginlerin karbon ayak izi, tahminlerden çok daha yüksek

Zenginlerin karbon ayak izi, toplumun kalanı tarafından olduğundan çok daha düşük tahmin ediliyor. Eşitsizliğe dair farkındalığı artırmak en zenginlerin iklim politikalarına desteği artırabilir.

EN ÇOK OKUNANLAR