İfade ÖzgürlüğüManşetTürkiye

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı dava ertelendi

0

Eski Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven ve kurul üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun davası bugün Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi‘nde görüldü.

Dava, tanıkların dinlenmesi için 11 Kasım Cuma gününe ertelendi.

İddianamede, İmamoğlu’nun “Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme hakaret” suçundan 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapsi ile seçme ve seçilme haklarından mahrumiyeti isteniyor.

İmamoğlu’nun avukatı son duruşmada, YSK üyelerinin şikayetçi olmadığına dair dilekçe sunmuştu. Savcılık, söz konusu yeni gelişmenin değerlendirmesinin ardından yeni bir mütalaa sunmak için süre talep etmişti.

Reddi hakim talep etmişti

İmamoğlu’nun avukatları ayrıca geçen duruşmada reddi hâkim talebinde bulunmuştu. Mahkeme, hakimin tarafsızlığını şüpheye düşürecek bir durumun mevcut olmadığını, taleplerinin reddedilmesinden dolayı bu yola başvurulduğunu ve yargılamayı uzatmaya yönelik olduğunu belirterek, sanık avukatının reddi hâkim talebinin reddine karar vermişti.

Ekrem İmamoğlu, kendisine destek olmak için adliyeye gelenlere sosyal medya hesabından teşekkür etti; ‘Sizden büyük güç alıyorum” dedi.

Basın açıklaması yasağı

Dava öncesi Kartal İlçe Emniyet Müdürlüğü‘nün talebi ve kaymakamlığın onayıyla İstanbul Anadolu Adliyesi‘ndeki duruşma öncesi ‘toplanma, basın açıklaması ve gösteri yürüyüşü’ yasağı geldi.

Açıklamada şunlar denildi:

“21.09.2022 günü ilçemiz Anadolu Adliyesinde görülecek olan duruşma öncesi dava duruşmasına katılım için yoğun çağrılar yapıldığını ve katılımın yüksek olacağı düşünüldüğünden bu durumun kamu düzeni ve kamunun esenliğini bozabileceği değerlendirilmektedir. Anadolu Adliyesi yerleşkesinde ve civarında toplanacak grubun eylemlerinin, basın açıklamasına ve gösteri olaylarına dönüşerek adliyede devam eden duruşmaları ve işleyişi olumsuz etkileyeceğinden, milli güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlakın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla Valilik Oluru ile belirtilen yerler dışında 21.09.2022 tarihinde ilçemiz sınırları içerisinde her türlü toplanma, basın açıklaması ve gösteri yürüyüşü yapılmasının yasaklanması hususunu arz ederim.”

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise  Twitter hesabından karara tepki gösterdi:

“Resmi yazıyla! adliyeye girmek, davayı takip etmek ve adliye çevresinde bulunmayı yasaklamak ne demek? Korkmayın biz halkız ve haklıyız ve elbette kazanacağız. 16 milyon kazanacak, 85 milyon kazanacak!

You may also like

Comments

Comments are closed.