EmekMedya-İnternetTürkiye

Hürriyet davasını gazeteciler kazandı

0
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), 2019 yılında, evlerine tebligat gönderilerek tazminat verilmeden işten çıkarılan 45 gazetecinin, Hürriyet gazetesine açtığı davayı kazandığını duyurdu.

Bugün sonuçlanan davada, İş Mahkemesi  çalışanların sendikal faaliyet nedeniyle işten çıkarıldığını belirterek gazetecilerin işe iadesine karar verdi.

Yerel mahkemenin kararı istinaf mahkemesinde onanırsa Hürriyet’in önünde iki seçenek olacak. Ya çalışanları yeniden işe alacak ya da hem işe iade hem de kıdem, ihbar ve izin gibi haklarını verecek.

Çalışanların Hürriyet’e açtığı mesai ve diğer alacaklar için de ayrı bir dava devam ediyor.

Ne olmuştu?

30 Ekim 2019 tarihinde Hürriyet gazetesinde çalışan, hepsi de sendikalı 46 gazetecinin işine son verilmişti.  Birçok isim, işten çıkarıldığını evine gelen tebligatla öğrendi. Bazıları ise e-mail hesaplarının kapatılmasıyla durumdan haberdar oldu.

Gazetecilerin evlerine gönderilen fesih ibranamesinde “Yönetim kurulunun işletmesel kararı uyarınca iş akdiniz 25.10.2019 itibariyle feshedilmiştir” denildi.

Bu olay sonrası işine son verilen gazeteciler, sendikaya üye oldukları gerekçesiyle iş mahkemesinde işe iade davası açtı.

 

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.