ManşetTürkiye

Hükümet depremin şiddetini de beğenmedi!

0

Başbakan Yardımcısı Çiçek, 5.9 olarak açıklanan Simav’daki depremin büyüklüğüyle ilgili olarak, “Eksik bilgiler zaman zaman olabilir ama bize göre deprem 5.7 büyüklüğündedir” dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek Kütahya Simav’da meydana gelen depreme ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çiçek, depremin büyüklüğünün 5.7 ve 5.9 şeklinde farklı açıklandığının belirtilmesi üzerine, depremin büyüklüğünün 5,7 olduğunu ifade etti.

Sabah saatlerinde basın yayın organlarında ölü sayısının 4 olduğu yönünde bilgilerin yer aldığına işaret eden Çiçek, ”Çok şükür 4 değil, 2’dir. Onun için bu türlü eksik bilgiler zaman zaman olabilir ama bize göre deprem 5.7 büyüklüğündedir” diye konuştu.

Kandilli Rasathanesi Müdürü Mustafa Erdik yaptığı açıklamada depremin büyüklüğünü 5.9 olarak açıklamıştı.

Depremin ardından Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun bölgeye gittiğini anlatan Çiçek, şunları söyledi:

”Hasar tespitlerinin süratle yapılması gerekiyordu. Bölgeye ilk etapta 50 teknik personel verilmiştir. Onlar ön tespitleri yapıyorlar. Hafif, orta hasarlı veya ağır hasarlı binaların tespitlerini kısa süre içerisinde yapmış olacağız. Ayrıca bu çalışmaları koordine etmek üzere üç kişilik, AFAD’dan teknik arkadaşlarımız oraya gönderildi. Ortaya çıkan tabloya göre, yeni yerleşim merkezi veya mevcut merkezlerde yerleşim, hasar gören binaların onarılması veya yeniden yapılması dahil tamamını bu arkadaşlarımızın ön tespiti sonucunda değerlendireceğiz. Bunun gereğini aynen diğer, daha evvel yaşadığımız üzücü olaylarda olduğu gibi süratle yapacağız. Yani şu an itibarıyla yetkililer orada. Valimiz, çevre illerden gelen teknik personelimiz orada. Konuyu sayın Başbakanımız ile birlikte yakinen takip ediyoruz.” (Ajanslar)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.