Hükümet depremin şiddetini de beğenmedi!

Başbakan Yardımcısı Çiçek, 5.9 olarak açıklanan Simav’daki depremin büyüklüğüyle ilgili olarak, “Eksik bilgiler zaman zaman olabilir ama bize göre deprem 5.7 büyüklüğündedir” dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek Kütahya Simav’da meydana gelen depreme ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çiçek, depremin büyüklüğünün 5.7 ve 5.9 şeklinde farklı açıklandığının belirtilmesi üzerine, depremin büyüklüğünün 5,7 olduğunu ifade etti.

Sabah saatlerinde basın yayın organlarında ölü sayısının 4 olduğu yönünde bilgilerin yer aldığına işaret eden Çiçek, ”Çok şükür 4 değil, 2’dir. Onun için bu türlü eksik bilgiler zaman zaman olabilir ama bize göre deprem 5.7 büyüklüğündedir” diye konuştu.

Kandilli Rasathanesi Müdürü Mustafa Erdik yaptığı açıklamada depremin büyüklüğünü 5.9 olarak açıklamıştı.

Depremin ardından Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun bölgeye gittiğini anlatan Çiçek, şunları söyledi:

”Hasar tespitlerinin süratle yapılması gerekiyordu. Bölgeye ilk etapta 50 teknik personel verilmiştir. Onlar ön tespitleri yapıyorlar. Hafif, orta hasarlı veya ağır hasarlı binaların tespitlerini kısa süre içerisinde yapmış olacağız. Ayrıca bu çalışmaları koordine etmek üzere üç kişilik, AFAD’dan teknik arkadaşlarımız oraya gönderildi. Ortaya çıkan tabloya göre, yeni yerleşim merkezi veya mevcut merkezlerde yerleşim, hasar gören binaların onarılması veya yeniden yapılması dahil tamamını bu arkadaşlarımızın ön tespiti sonucunda değerlendireceğiz. Bunun gereğini aynen diğer, daha evvel yaşadığımız üzücü olaylarda olduğu gibi süratle yapacağız. Yani şu an itibarıyla yetkililer orada. Valimiz, çevre illerden gelen teknik personelimiz orada. Konuyu sayın Başbakanımız ile birlikte yakinen takip ediyoruz.” (Ajanslar)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim krizi ve su stresi uluslararası çatışmaların çıkması riskini artırıyor

Su stresi ülke içi gerginliklere ve sınırları aşan su kaynaklarını paylaşan ülkeler arasında çatışmalara yol açıyor.

Cebeci’deki taş ocağı protestosuna polis müdahalesi: Beş kişi gözaltına alındı

Sultangazi'de yaşayanlar için sağlık tehdidi oluşturan Cebeci Taş Ocağı'nın kapatılmasını isteyen yurttaşlara polis müdahale etti. Yurttaşlar 'Tozdan ölmek istemiyoruz' diyerek madene doğru yürürken polis engeliyle karşılaştı. Beş kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Malatya’daki tarihi taş köprü için yıkma tehdidi: ‘Cinayetle eşdeğer’

Malatya'daki taş köprünün tek ayağının hasar görmesi sonrası yıkılmasının gündeme alınması bölgede tepki çekti. Yurttaşlar köprünün yıkılması yerine korunarak restore edilmesi gerektiğini savunuyor.

Karaburun’da depolamalı güneş enerji santraline tepki: Zeytin ve naranciye ağaçlarımız tehdit altında

Karaburun, Küçükbahçe'de yapılması planlanan depolamalı güneş enerji santrali projesinin 3 Eylül'de yapılacak halkın katılımı toplantısı öncesinde, bölge sakinleri değerli habitatlarını, meralarını, zeytin ve narenciye ağaçlarını göstererek projeyi istemediklerini söyledi.

‘Avrupa’da sıcaklık kaynaklı ölümler 70 yıl içinde üç katına çıkabilir’

Yeni bir araştırmaya göre, küresel sıcaklık artışı 3 derece ile sınırlandırılsa dahi önlemler alınmazsa yüzyıl sonuna kadar 55 bin ek can kaybı meydana gelebilir. Güney Avrupa en büyük risk altında.

EN ÇOK OKUNANLAR