Doğa MücadelesiManşet

Hukuksuz HES inşaatında molozlar dereye dökülüyor

0

Ordu’nun Fatsa ilçesi Bolaman Vadisi’nde yapımı planlanan Atilla Regülatörü ve HES için hukuk kararlarına rağmen inşaat devam ediyor. İŞ makineleri, yasak kararına rağmen hafriyatları dün Golaman Deresi’ne döktü.

fatsa

Ordu Valiliği tarafından 12 Haziran 2014 tarihinde faaliyetlerinin tümü durdurulan Atilla Regülatörü ve HES şirketi yasak kararına rağmen derelere moloz dökmeye devam ediyor. Daha önce şirket yetkililerine Fatsa Sulh Ceza Mahkemesi tarafından çevreyi kasten kirletmek suçlamasıyla verilen 5 ay hapis cezasına rağmen dün de jandarmaların gözleri önünde şirket kamyonları boşaltım yaptı.

Geçtiğimiz günlerde Valilik ve Kaymakamlığa verilmek üzere imza kampanyası başlatan Demirciköy çevre hakkı savunucuları, dün gerçekleşen hafriyat boşaltma sırasında firma yetkililerinin izin kağıdının olmadığını belirtti. Jandarmaya suç duyurusunda bulunmalarına rağmen henüz bir işlem uygulanmadığını belirten Güven Atabay,”Yargının durdurma yetkisini kolluk kuvvetlerine uygulatamıyoruz.Kimse jandarmaya emir veremiyor” diyor.

Şirketin taşeron firmalarının aynı zamanda özel mülke de hafriyat boşalttığını iddia eden Atabay, “bahçenin sahibiyle anlaşmışlar molozlar oraya dökülüyor. Oranın yakınındaki Hazine arazisine de girmişler”dedi.

(Gözde Kazaz / Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.