ManşetTürkiye

Hukukçu Yücel Sayman 82 yaşında vefat etti

0

Kanser tedavisi gören eski İstanbul Barosu Başkanı Yücel Sayman 82 yaşında hayatını kaybetti. Hukukçu Yücel Sayman, 1996-2002 döneminde İstanbul Barosu Başkanlığı yapmıştı. Sayman, Ekolojik Anayasa çalışmalarında da yer almıştı.

Akademi ve hukuk dünyasının yakından tanıdığı Yücel Sayman’ın vefatının ardından pek çok kurum ve isim taziye mesajları paylaştı:

 

 

Sayman’ın cenazesi 17 Aralık günü saat 12.00’de İstanbul Barosu önünde düzenlenecek törenin ardından ikindi vakti Şakirin Camisi‘nden kaldırılıp Karacaahmet Mezarlığı‘na defnedilecek.

Yücel Sayman kimdir?

1939 yılında Konya’da dünyaya gelen akademisyen Yücel Sayman, 1957 yılında Saint Joseph Fransız Lisesi‘nden, 1962 yılında da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi‘nden mezun oldu. Sayman, 1969 yılında Strasbourg Üniversitesi Hukuk Fakültesi‘nde doktorasını verdi.

1978 yılında doçent olan Yücel Sayman, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Devletler Özel Hukuku Anabilim Dalı‘nda öğretim üyeliği yaptı. 1996-2002 yıllarında İstanbul Barosu başkanlığı da yapan Yücel Sayman İstanbul Medipol Üniversitesi’nde öğretim üyeliği de yapmıştı.

Evrensel Gazetesi‘nde bir dönem yazarlık yapan Sayman, burada bulunan yazılarını “Özgürlük Zamanı” adlı bir eserinde derlemiştir. Yücel Sayman, 2013 yılında yürütülen barış süreci kapsamında Akil İnsanlar listesinde Marmara Temsilcisi olarak görev yapmıştı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.