Hukukçu Yücel Sayman 82 yaşında vefat etti

Sayman'ın cenazesi 17 Aralık'ta İstanbul Barosu önünde düzenlenecek törenin ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecek.

Kanser tedavisi gören eski İstanbul Barosu Başkanı Yücel Sayman 82 yaşında hayatını kaybetti. Hukukçu Yücel Sayman, 1996-2002 döneminde İstanbul Barosu Başkanlığı yapmıştı. Sayman, Ekolojik Anayasa çalışmalarında da yer almıştı.

Akademi ve hukuk dünyasının yakından tanıdığı Yücel Sayman’ın vefatının ardından pek çok kurum ve isim taziye mesajları paylaştı:

 

 

Sayman’ın cenazesi 17 Aralık günü saat 12.00’de İstanbul Barosu önünde düzenlenecek törenin ardından ikindi vakti Şakirin Camisi‘nden kaldırılıp Karacaahmet Mezarlığı‘na defnedilecek.

Yücel Sayman kimdir?

1939 yılında Konya’da dünyaya gelen akademisyen Yücel Sayman, 1957 yılında Saint Joseph Fransız Lisesi‘nden, 1962 yılında da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi‘nden mezun oldu. Sayman, 1969 yılında Strasbourg Üniversitesi Hukuk Fakültesi‘nde doktorasını verdi.

1978 yılında doçent olan Yücel Sayman, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Devletler Özel Hukuku Anabilim Dalı‘nda öğretim üyeliği yaptı. 1996-2002 yıllarında İstanbul Barosu başkanlığı da yapan Yücel Sayman İstanbul Medipol Üniversitesi’nde öğretim üyeliği de yapmıştı.

Evrensel Gazetesi‘nde bir dönem yazarlık yapan Sayman, burada bulunan yazılarını “Özgürlük Zamanı” adlı bir eserinde derlemiştir. Yücel Sayman, 2013 yılında yürütülen barış süreci kapsamında Akil İnsanlar listesinde Marmara Temsilcisi olarak görev yapmıştı.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İstanbul’da trafik sıkışıklığı, ücretlendirilmesi ve toplumun desteği

Ekonomistler, çok uzun bir süreden beri dışsal maliyetlerin fiyatlandırma...

Otoban

Otoban yapılmaya başlanmasıyla birlikte şehrin küçük nüfusunu oluşturan otomobil sahipleri yayalara değil, yayalar onlara tabi kılınmaya başlandı.

Göç sonrası ‘yeniden çiçeklenenler’ İstanbul’da buluşuyor

Galata Postane'de düzenlenecek 'Rebloom: İstanbul'da Göç Sonrası Mekanlar ve Sanatsal karşılaşmalar' festivali, 5-7 Aralık tarihlerinde izleyicilerle buluşacak.

Gözaltına alınan gazetecilerden ikisi tutuklandı, 10 haberci ‘adli kontrol’ şartıyla serbest

Eskişehir merkezli operasyonlarda gözaltına alınan gazetecilerden Bilge Aksu ve Mehmet Uçar tutuklandı. Gözaltına alınan diğer haberciler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Botsvana’da ölen 350 filin iklim kaynaklı su zehirlenmesine maruz kaldığı düşünülüyor

Uydu veri analizleri, 2020'deki kitlesel ölümlerin ardında yosun patlamalarının olabileceğini gösteriyor.

EN ÇOK OKUNANLAR