GündemManşetTürkiye

HSK Gezi davası hakimleri için inceleme ve soruşturma izni verdi

0

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), Gezi davasında 9 sanıkla ilgili beraat ve Osman Kavala hakkında tahliye kararı veren mahkeme heyeti ile ilgili harekete geçti. Kurul’un Birinci Dairesi, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Galip Mehmet Perk, üyeler Ahmet Tarık Çiftçioğlu ve Talip Ergen hakkında inceleme ve soruşturma izni verdi.

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin aralarında iş adamı Osman Kavala, gazeteci Can Dündar, Ayşe Mücella Yapıcı ve oyuncu Mehmet Ali Alabora’nın da bulunduğu biri tutuklu, altısı firari 16 sanığın ‘Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya teşebbüs’ suçundan yargılandığı davanın altıncı duruşması, dün görülmüştü.  Duruşmada tüm sanıkların beraatine, tutuklu sanık Osman Kavala’nın ise tahliyesine karar verildi.

Ancak Kavala henüz tahliye edilmemişken İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, hakkında, 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltı kararı verildi. Gözaltına alınan Kavala savcılığa sevk edildi.

Erdoğan, ‘Bir manevrayla beraat ettirmeye kalkıştılar’ demişti

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada kararı eleştirerek, “Bunlar masum bir ayaklanma hadisesi değildir, ciddi manada perde arkasında Soros türü bazı ülkeleri ayaklandırmak suretiyle oraları karıştıran tipler vardır. Onun da Türkiye ayağı içerideydi.Bir manevrayla dün onu beraat ettirmeye kalktılar” demişti.

 

 

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.