ManşetTürkiye

Hrant’ın Arkadaşları davanın 72. duruşması öncesi adalet nöbetinde

0

Dink cinayeti davasının 72. duruşması öncesi Hrant’ın Arkadaşları adalet talebiyle yine Çağlayan Adliyesi önündeydi.

Bianet’den Elif Akgül’ün haberine göre, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin yeniden görülen davaya bugün (14 Mayıs 2018) Çağlayan Adliyesi’ndeki İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edilecek.

Duruşma öncesine saat 10.00’da adliyenin C kapısı karşısında toplanan Hrant’ın Arkadaşları, “Hrant için adalet için” ve “Biz bitti demeden bu dava bitmez” sloganları attı.

Hrant’ın Arkadaşları adına Bülent Aydın’ın okuduğu basın açıklaması ise şöyle:

“Davamıza sahip çıkmak için bir kez daha adalet nöbetindeyiz. Hrant Dink cinayeti davasının yeniden görülen 21. duruşma haftası başlıyor. 14. Ağır ceza mahkemesinde bugün 72. duruşma yapılacak.

Bundan 1 yıl önce 10 Mayıs 2017’de açılan jandarmaların çoğunlukta olduğu grubun sorgusu devam ediyor. Dönemin İstanbul jandarma istihbarat görevlilerine Hrant Dink ailesi avukatları sorularını yöneltecek. Bu dava 20 Nisan 2007’de 20 sanıkla başlamıştı. 11 yıl geçti. Halen 9’u tutuklu, 10 firari, 85 sanıkla devam ediyor.

Hrant Dink’in gerçek katilleri hak ettikleri cezayı alana ve bu alçak cinayetin hesabı tüm ortaklardan sorulana kadar biz bu davanın takipçisiyiz. Biz bitti demeden bu dava bitmez. Hrant için adalet için. Hepimiz Hrant’ın hepimiz Ermeniyiz.

Hrant’ın Arkadaşları

 

(Bianet)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.