ManşetTürkiye

Hrant Dink davasında karar duruşması başladı

0

Beşiktaş İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen olan Dink cinayeti duruşmasında karar bekleniyor. Tutuklu sanıklar Yasin Hayal ile Erhan Tuncel cezaevinden duruşma salonuna getirildi. Hayal ve Tuncel, hakim ve savcıların kullandığı protokol kapısından Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne alındı.

Duruşma öncesinde Beşiktaş meydanında buluşan Hrant’ın Arkadaşları, Hrant’ı öldürmeye karar verenlerin, cinayeti işleyenleri “iki üç tetikçi” diye gösterip gizlenmeye çalışacağını söyledi: “Biz bitti demeden bu dava bitmeyecek.” Bianet’ten Nilay Vardar’ın haberine göre, “Hrant’ın Arkadaşları”, Beşiktaş İskelesi’nde bir araya gelerek, “Bu dava öyle bitmez”, “Celalettin Cerrah, Cemil Çiçek yargılansın” dövizleriyle Dolmabahçe’den iskeleye “Unutmayacağız ve Affetmeyeceğiz” pankartıyla yürüyen diğer grupla birleşerek “Hrant için adalet için” dedi.

Hrant’ın Arkadaşları adına basın açıklamasını okuyan Garo Paylan, Hrant’ı öldürmeye karar verenlerin, duruşmda cinayeti işleyenleri “iki üç tetikçi” diye gösterip gizlenmeye çalışacağını söyleyerek şöyle devam etti:

“Biz Hrant için içeride neye göre karar vereceklerini biliyoruz.  Bu karar devletin kararıdır. Emniyetiyle, jandarmasıyla, istihbaratıyla, yargısıyla, medyasıyla, hükümetiyle, muhalefetiyle beş yıl önce Hrant’ı aramızdan almaya karar vermiş olanlar şimdi adalet saraylarında bir karar daha verecekler. İki, üç tetikçinin işi diyecekler. Karanlık dünyalarında gizlenmeye çalışacaklar. Bunu nasıl başarabilirler. Biz onları tanıyoruz. Bilmedikleri bir şey var, biz bitti demeden bu dava bitmeyecek. İki gün sonra arkadaşımızı aramızdan almalarının 5. yılı olcak. Tam beş yıldır yüzlerine haykırdığımız gibi sözümüzü yineleyeceğiz. Katilsiniz. Ve akıttığınız kanımız ancak adaletle susacak. 19 Ocak’ta, Taksim’den Hrant’a doğru yürüyeceğiz. Saklandığınız yerlerden bir bir bulup çıkarana kadar sokaklarda olacağız.”

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.