LGBTİ+Bilim-TeknolojiManşetTürkiye

Hornet’ten sonra Gabile.com’a da engel

0

LGBTİ+‘lara yönelik tanışma uygulaması olan Hornet’in internet sitesinin ardından şimdi de LGBTİ+’lara yönelik bir diğer arkadaşlık ve tanışma sitesi olan Gabile.com‘a mahkeme kararıyla erişim engeli getirildi.

Kaos GL‘nin haberine göre, Türkiye’nin en eski arkadaşlık sitelerinden gabile.com, Ankara 7’nci Sulh Ceza Hakimliği’nin 10 Eylül’de verdiği kararla sansürlendi.

Siteye girmek isteyenler aşağıdaki uyarıyla karşılaşıyor:

Bu internet sitesi (gabile.com) hakkında Ankara 7’nci Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen 10/09/2020 tarih ve 2020/5858 D. İş sayılı karara istinaden, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından koruma tedbiri uygulanmaktadır.

2009’da da erişime engellenmişti

Kullanıcıların LGBTİ+ gündemine dair haberler de okuyabildiği, köşe yazılarının ve forum bölümlerinin olduğu site, 2009 yılında da erişime engellenmişti, dönemin site yönetimi  Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) kararıyla sitenin engellenmesine karşı site yönetimi dava açmış ve TİB’in koyduğu idari karar kaldırılmıştı.

Hornet’e erişim de Ankara 8’inci Sulh Ceza Hakimliği’nin 6 Ağustos 2020 tarih ve 2020/5617 sayılı kararına istinaden engellenmişti.

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.