ManşetTürkiye

Hopa davasına 9 ek daha

0
Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Savcılığı AKP Ankara İl Başkanlığı önündeki Hopa protestosuna ilişkin 9 kişi hakkında daha örgütten dava açtı.

31 Mayıs 2011’de Hopa’da emekli öğretmen Metin Lokumcu’nun ölümüyle sonuçlanan olaylar Ankara’da AKP İl Başkanlığı önünde protesto edilmek istenmiş, 800 kişilik gruba polis sert müdahale etmişti. Olaylarda 54 kişi gözaltına alınmış, tamamı öğrenci olan 22 kişi ise tutuklanmıştı. Gözaltına alınan eylemciler, polis aracında ve Ankara Emniyeti’nde “işkence”ye maruz kalmıştı. Hopa protestosuyla ilgili soruşturma başlatan Özel Yetkili Ankara Savcılığı  28 kişi hakkında “silahlı terör örgütü” üyeliğinden dava açmıştı. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi 9 Aralık 2011’deki davanın ilk duruşmasında tutuklu olan 22 kişinin hepsini tahliye etmişti.

Öte yandan olaylara karıştığı iddiasıyla aranan 9 kişi hakkında da aynı savcılık tarafından soruşturma yürütülüyordu. Soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Savcı Hakan Yüksel’in 9 kişi hakkında bu ay içinde örgüt suçlamasıyla dava açtığı ortaya çıktı. 9 kişinin içinde polis müdahalesi sırasında kalça kemiği kırılan Halkevleri MYK üyesi Dilsat Aktaş da yer aldı. İddianameyi kabul eden Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi 17 Nisan’da duruşmasız olarak yaptığı oturumda iki davanın birleştirilmesine karar verdi. Böylece mahkemede örgüt üyeliğinden yargılanan Hopa sanıkarının sayısı 37 oldu. Ayrıca Asliye Ceza Mahkemesin’de de 48 Hopa eylemcisi hakkında 2911 sayılı yasaya muhalefetten bir dava görülüyor.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.