Türkiye

Hizbullah Alevileri ve solcuları suçladı

0

Dicle Üniversitesi’ndeki çatışmaların ardından Radikal’den İsmail Saymaz’a konuşan Huda Par Genel Başkanı faturayı sola ve Alevilere çıkarmaya çalıştı.

Hizbullah’ın siyasi ayağı olduğu öne sürülen Hür Dava Partisi (Hüda Par) Genel Başkanı Avukat Hüseyin Yılmaz, BDP’li gençlerle kendi partisine yakın Bilge Öğrenci Derneği (BÖD) üyesi grup arasındaki çıkan çatışmanın BDP tarafından başlatıldığını, “Türk solu ve Aleviler” tarafından PKK-Hizbullah çatışması yaratılmak istendiğini savundu.

Öcalan’ın İslam değerlere vurgu yapmasını ve barış sürecini desteklediklerini söyleyen Yılmaz, devlet veya polislerce korundukları iddiasını ise reddetti.

Yılmaz şehirdeki ilk gerginliğin BÖD’ün Dicle Üniversitesi’nde yaptığı konferans öncesi ilan dağıtımında çıktığını ifade ediyor. BDP’li öğrencilerin ilanları yırtıp iki öğrenciyi darp ettiğini savunan Yılmaz, anlaşma sağlandığı halde önceki gün BDP’lilerin bıçakla saldırdığını, altı BÖD’lünün yaralandığını, ikisinin yoğun bakıma alındığını buna karşılık iki BDP’linin bıçaklandığını iddia etti. “İki taraf da bıçaklı mı gitti?” sorusu üzerine Yılmaz, bıçakların BDP’lilere ait olduğunu, kavga sırasında onlardan alınarak karşılık verildiğini öne sürdü.

“Hizbullah barış sürecini provoke etmek üzere sokağa mı döküldü?” şeklindeki soruya karşılık Yılmaz, şöyle devam etti:

“Bu öğrenci arasındaki bir gerginliktir. BDP-Hudapar veya PKK-Hizbullah gerginliği değildir. Fakat ‘Burası benim, başkası faaliyet yürütemez” anlayışı provakatiftir. BDP ile hareket eden HDK ve ESP gibi Türk soluna mensup kişiler PKK ve Hizbullah çatışması yaratmak istiyor. BDP’nin dikkatli olması, dolduruşa gelmemesi lazım. Öcalan, İslam bayrağı altında biraraya gelmekten bahsediyor. Öcalan’ın İslam değerlerine vurgu yapması nedeniyle boşta kalacağını ve dışlanacağını düşünen Türk solu ve Alevi kesim BDP’yi maceraya sürüklemek, süreci tıkamak istiyor.”

Yılmaz, barış sürecini desteklediklerini belirterek, “Öcalan’ın İslami vurgu yapması, yıllardır bizim söylediğimiz şeylerdir. Tasvip ediyoruz. Bu saatten sonra Kürt gençlerini birbirine kırdırtmak isteylenlere prim verdirtmeyeceğiz. Kürtler önce kendi iç barışını sağlamalıdır. İç barış sağlamadan Türklerle barış da havada kalır” diyor. Yılmaz, kitlesinin polis tarafından korunduğu iddiasını da reddediyor.

(Radikal)

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.