EnerjiManşetTürkiye

HES ve RES için altı ilde acele kamulaştırma: Zeytin bahçeleri ve bağlar da dahil…

0

Aydın, Kayseri, İzmir, Manisa ve Çanakkale’de rüzgar enerji santrali (RES) tesisi ve yapımı ile Maraş’ta hidroelektrik enerji santrali (HES) yapımı için acele kamulaştırma kararı verildi.

Birçok taşınmazın acele kamulaştırılması kararı AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıla Resmi Gazete’de yayımlandı.

Aydın’da zeytin bahçesi de acele kamulaştırıldı

Aydın’da kurulması planlanan Dampınar RES üretim tesisi için 13 adada bulunan 19 parselin Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi. Acele kamulaştırılan alanlar Germencik ilçesine bağlı Dampınar, Habibler ve Dağyeni köylerinde bulunuyor.

Tarla, sebze bahçesi, incir bahçesi, zeytin bahçesi (Dağyeni’de bulunan 356/6 arazi) acele kamulaştırılarak RES tesisi için kullanılmasına karar verildi.

Kayseri’de 70 parsel acele kamulaştırıldı

Kayseri’de de Ovacık RES için altı adada 70 ayrı parsel acele kamulaştırıldı. RES için verilen kararda Yahyalı ilçesine bağlı Avlağa ve Delialiuşağı köylerine ait alanlar etkilendi. Avlağa’nın neredeyse üçte biri acele kamulaştırdı. Bu alanların ham toprak nitelikli tek bir parselin dışında tamamının tarla olduğu görüldü.

Çanakkale’de bağlar da acele kamulaştırıldı

Çanakkale’de ise Ovacık RES yapımı için Bayramiç ilçesine bağlı Çatalçam, Gökçeiçi, Karıncalık ve Kuşçayır mahallelerinde 6 adada bulunan 18 parsel acele kamulaştırıldı. Kamulaştırılan parsellerden dördü bağ iken geri kalan kısım ise tarla.

İzmir ve Manisa’da da RES için acele kamulaştırma

İzmir ve Manisa’da ise Kestanederesi Rüzgar Enerji Santrali’nin yapımı için üç adada bulunan 20 parselin acele kamulaştırılmasına karar verildi. İzmir’de Kiraz ilçesine bağlı Ören ve Akpınar mahallelerinde Manisa’da ise Alaşehir’e bağlı Osmaniye mahallesinde acele kamulaştırmalar yapıldı. Arsaların çoğunluğunun tarla olduğu görüldü.

Maraş’ta Kumarlı HES için yedi parsel acele kamulaştırıldı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından acele kamulaştırılmasına karar verilen bir diğer mahalle ise Kahramanmaraş’a bağlı Onikişubat ilçesinin Kumarlı mahallesi. Kumarlı HES için bir adada bulunan yedi ayrı parsel kamulaştırıldı. Kumarlı’da bulunan parsellerin tamamının tarla ve kavaklık niteliklerine sahip olduğu görüldü.

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.