Kültür-SanatManşet

Her gün bir yeni Ermenice kelime öğrenmek ister misiniz?

0

Türkçe ve Ermenice kitaplarıyla, Türkiye’de iki dilde yayın yapan ender yayınevlerinden biri olan Aras Yayıncılık merak edenleri Ermenice diliyle yakınlaştırmak için yeni bir uygulamaya geçti.

Sosyal medya hesaplarından günün Ermenice kelimesini paylaşan Aras Yayıncılık, aynı zamanda kelimelerin kökeni ve fonetiği hakkında da bilgiler sağlıyor.

Örneğin bugün 15 Nisan Dünya Sanat Günü vesilesiyle paylaşılan kelime ‘sanat’ oldu.  Kelimenin Ermenice karşılığı “արուեստ” ve “arvesd” olarak telaffuz ediliyor.

Aras Yayıncılık hakkında

Ermeni yazarlardan çeviri kitaplar veya çağdaş Ermeni yazarların kaleminden Türkçe eserler basan yayınevi, bu yolla, aynı coğrafi bölgede doğup büyümüş, yan yana yaşayan farklı kültürlerden insanların birbirlerini edebiyat yoluyla daha iyi tanıyıp, anlamalarına yardımcı olmayı, insanlığın ortak değerlerine birlikte katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Anadolu’nun kültürel öğelerini gelecek kuşaklara da taşımaya aracılık eden Aras Yayıncılık, Türkiye’de köklü bir geçmişi olan Ermeni yayıncılık geleneğinin temsilcisi ve sürdürücüsü olmayı hedefliyor.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.