ManşetSpor

Hentbolda Süper Kupa Beşiktaş’ın

0

Geçen sezonu Süper Lig şampiyonluğu ve Türkiye Kupası’nı kazanarak kapatan Beşiktaş, Türkiye Kupası finalinde yendiği Bursa Nilüfer Belediyespor ile Süper Kupa finalinde karşı karşıya geldi. Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Spor Salonu’nda oynanan mücadele öncesi Bingöl’deki hain saldırıda şehit düşen askerler için saygı duruşunda bulunuldu.

Karşılaşmaya tutuk başlayan Beşiktaş, maçın 5. dakikasından itibaren oyunda ağırlığını hissettirdi. 10. dakikada 3 sayı öne geçen Siyah-beyazlılar, karşılaşmanın 20. dakikasını 19-13’lük skorla geçti. Yıldız oyuncu Ramazan’ın oyuna girmesiyle üst üst sayılar bulan Siyah-beyazlılarda, etkili oyun sergilediği karşılaşmanın ilk yarısını 17-14 önde tamamlandı. Bursa Nilüfer Belediyespor ise Çetin ve Mikoviç ikilisinin bulduğu sayılarla Beşiktaş’a karşılık verirken, mücadelenin ilk 5 dakikasından itibaren oyunda öne geçemedi.

Mücadelenin ikinci yarısında İbrahim, Mikoviç ve Çetin’le oyuna tutunmaya çalışan Bursa Nilüfer Belediyespor’a, Ramazan’ın sayılarına engel olamadı. İkinci yarıya da etkili oyunun sürdüren Beşiktaş, sahadan 39-30’luk skorla galip ayrıldı.

Çarşı’dan destek
Başkent’te süper kupa maçına çıkan Beşiktaş takımına az sayıda taraftar karşılaşma boyunca büyük destek verdi. Maçın başından sonuna kadar oldukça etkili bir şekilde takımlarını destekleyen siyah-beyazlı taraftarlar, karşılaşmanın istedikleri gibi sonlanmasının ardından da büyük mutluluk yaşadı.

Salon: THF Spor Salonu
Hakemler: Cengiz Ömer xx, Murat Çelik xx
Beşiktaş: Altuğ, Ozan 1, Zeliç, Ercan, Tolga 5, Uğur 3, Okan, Ramazan 16, Bülent 4, Victor 5, Şenol 5, Valeri
Bursa Nilüfer Belediyesi: Stanco, İbrahim 4, Mikoviç 5, Çağlayan 1, Kemal 1, Boris 6, Sergiy 3, Şuayip 3, Mustafa 1, Recep 1, Çetin 4
Devre: 17-14
İki dakika cezası alanlar: Şenol, Valeri (2) (Beşiktaş)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.