Dünyaİklim KriziManşet

Helsinki Üniversitesi iklim aktivisti Greta Thunberg’e fahri doktora verecek

0
Helsinki Üniversitesi'nin fahri doktora ünvanına layık gördüğü genç aktivist Greta Thunberg, Yerli halklarının haklarını ihlal eden rüzgar türbinlerinin kapatılması için Norveç'te bakanlıkların girişlerinde protestolar düzenleyen aktivistlere katılmış ve gözaltına alınmıştı.

İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg, Helsinki Üniversitesi’nce fahri doktoraya layık görüldü. Genç aktiviste üniversitenin İlahiyat Fakültesi tarafından 9 Haziran’da fahri doktora ünvanı verilecek.

Fahri doktora ünvanı verileceği duyurulan aktivist Greta Thunberg’in ismi aynı fakülteden aynı ünvan verilecek sekiz isim arasında bulunuyor.

Üniversite tarafından yapılan açıklamaya göre söz konusu ünvan, üniversitenin en değerli takdir mertebesini işaret ediyor.

Fotoğraf:  Eveliina Mustonen

‣ İklim aktivisti Greta Thunberg, Lützerath’den polis zoruyla uzaklaştırıldı
‣ Thunberg, Lützerath’taki ikinci gözaltının ardından serbest bırakıldı
[İklim Liderleri Zirvesi] Greta Thunberg: Krizi daha ne kadar görmezden geleceksiniz?
Üniversitenin bir geleneği olan ünvan verme töreninde dünyadan 30 seçkin kişi fahri doktora ünvanı ile onurlandırılacak. Bu kişiler arasında yer alan tek aktivist 20 yaşındaki Greta Thunberg, diğer 29 isim arasında ise yayınevi sahiplerinden, yazarlara, gazetecilerden profesörlere pek çok farklı meslek grupları bulunuyor.

Haziran’da yapılacak törende Felsefe Fakültesi, Veterinerlik Fakültesi, İlahiyat Fakültesi ve Hukuk Fakültesi‘nce ünvanlar teslim edilecek.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.