TürkiyeManşetSağlık

Hekimler Meclis önünde: 8 Şubat’ta randevu almayın

0
Türk Tabipleri Birliği (TTB), sağlık çalışanlarının özlük haklarını iyileştirilmesini içeren düzenlemenin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) getirilmesi için başlattığı ‘Beyaz Nöbet’ eylemi kapsamında, hekimler bugün Meclis önünde bir araya geldi.

Emekli hekimlerin özel hastanelerde çalışmak zorunda kaldığını ve özel hastanelerin hekimlerden kendi şirketlerini kurarak kendi sigortalarını yatırmalarını istediğini dile getiren Fincancı, “Özellerdeki emek sömürüsüne son demek için buradayız” dedi.

‘Bir ayda 197 hekim yurt dışı çalışma belgesi için başvurdu’

Fincancı, son 10 yılda yurt dışına göç eden hekim sayısının 24 kat arttığını belirterek, Yalnızca son bir ayda 197 hekim, TTB’ye yurt dışında çalışma belgesi için başvurdu ve bu sayı 2012 yılının toplamında yapılan başvurunun üç katından fazladır” diye konuştu.

Hastaların tedavi olmak için aylarca sıra bulamadığını kaydeden TTB Başkanı, hekimlere beş dakikada muayene baskısıyla sorunun çözülemeyeceğini; iktidarın pandemi sürecinde yeterli önlem almadığı gibi, Covid’e bağlı ölümleri de kendilerinden gizlediğini kaydetti.

Fincancı, koronavirüs meslek hastalığı yasasının ve Sağlıkta Şiddet Yasası’nın hızla çıkarılmasını talep ettiklerini bildirdi.

Bakan Koca’ya tepki

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya, “Sağlık Bakanı olarak sağlık çalışanlarına sahip çıkamıyorsanız neden o mevkidesiniz” diye soran Şebnem Korur Fincancı, hekimlerin sorunlarını içeren yasa tasarısının TBMM’den geri çekildiğini ve “Daha iyisini getireceğiz” denilmesine rağmen iki aydır yasanın TBMM’ye gelmediğini de hatırlattı.

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.