ManşetTürkiye

HDP’ye seçim operasyonunda Hüseyin Güngör de gözaltında

0

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş‘ın verdiği bilgiye göre geçen hafta İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nce düzenlenen operasyonda HDP’nin Seçim Koordinasyon Merkezi’nde çalışan 45 kişi gözaltına alındı.

Meral Danış Beştaş gözaltına alınanlar arasında Parti Meclisi Üyesi Hüseyin Güngör, İstanbul İl Yöneticisi Ayşe Karadağ, İl Yöneticisi ve Bilgi İşlem Merkezi Sorumlusu Haluk Ağabeyoğlu, Beşiktaş İlçe Eşbaşkanı Betül Koturman, Eyüp İlçe Eşbaşkanı Tengazar Yılmaz, Beylikdüzü İlçe Eşbaşkanı Refika Kısmet ve İstanbul 2. Bölge Bilgi İşlem Sorumlusu Engin Yardımcı’nın bulunduğu bilgisini verdi.

Beştaş, “Bilgi-işlem sorumlularımızın da gözaltına alınanlar arasında bulunması ve bu operasyonların seçime bir ay kala yapılıyor olması, bunların seçim hazırlıklarımızı baltalamak amaçlı olduğunu gösteriyor.” dedi.

Hüseyin Güngör de gözaltında

hu3

Hüseyin Güngör

Gözaltına alınan isimler arasında bulunan HDP PM üyesi Hüseyin Güngör yeşil harekette yakından tanınan bir isim. 2008’de kurulan Yeşiller Partisi‘nin kurucuları arasında bulunan, kuruluş döneminde MYK üyeliği ve 2009-2010’da bir dönem partinin eşsözcülüğünü yapan Güngör, Yeşiller Partisi’nin EDP ile birleşmesinden kısa bir süre önce partiden ayrılarak BDP’ye geçmiş ve daha sonra kurulan HDP’nin de PM üyeliğine seçilmişti.

Hüseyin Güngör ayrıca 2014’de yapılan yerel seçimlerde HDP’nin Zeytinburnu belediye başkan adayıydı.

Gözaltındakiler

Özgürlükçü Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi İstanbul’daki operasyonda gözaltına alınanlar arasında Abdulkerim Seçkin, Abdurrahim Yazol , Aliye Tanrıverdi, Atiye Türk,Avniye Tanrıkulu, Ayşe Karadağ, Betül Koturman, Cafer Aydoğmuş,Emin Acar, Emin Ank, Engin Yardımcı, Gülay Çelik, Gülistan Aydın, Halit Çiftçi, Haluk Ağabeyoğlu, Hicran Ürün, Hüseyin Güngör, İsmail Kurt,Kemal Karagöz, Leyla Yılan, Mecit Aygün, Mehmet Boğakan, Mehmet Demir, Mehmet Oran, Mizra Korkmaz, Müzeyyen Açış, Nasır Tonguç,Nusret Kaplan, Ramazan Kırpınar, Refika Kısmet, Sabiha Buzan, Senar Ok, Seyfettin Kaplan, Subutay Açık, Süleyman Meral, Tahir Kaya,Tengazer Yılmaz, Yusuf Sümeli, Zeynep Arslan, Zemine Gokce, Meliha Varıslı, Seyfettin Peker, Perıhan Yokuş, Vadullah Şafak, Muzaffer Kocaman‘ın da olduğunu açıklamıştı.

(Bianet, Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.