ManşetTürkiye

HDP sözcüsü: Yerel seçimlerde en az 132 belediye hedefliyoruz

0

HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, gündeme dair düzenlediği basın toplantısında yerel seçimlerde adaylarını halkın tercihlerine göre saptayacaklarını açıkladı. HDP’nin yerel seçim kampanyası, Ocak ayında başlayacak.

HDP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre Oluç, AİHM’in Demirtaş kararına değindiği toplantıda Türkiye’nin 10 gündür uluslararası hukuku ihlal ettiğini söyledi.

Açlık grevindeki Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in taleplerine de dikkat çeken Oluç, PKK Lideri Öcalan’ın üzerindeki tecritin kaldırılması gerektiğini belirti. Saruhan Oluç ayrıca önümüzdeki günlerde 6 merkezde açlık grevlerinin yapılacağını duyurdu.

Yerel seçimlerle ilgili de konuşan Oluç, üyelerine yönelik gözaltı ve tutuklama furyasına değindi. Oluç, adaylarının yerel dinamikler üzerinden belirleneceğini belirterek şunları söyledi:

“Aday belirleme yöntemi üzerinde yoğunlaştık ve adayların yerel dinamikler tarafından belirlenmesi konusunda karara vardık. Aday belirleme süreçleri geniş katılımla yapılacak bir yöntem olacak. Bu seçime katılacak olanlara baktığımızda elbette halkımız, üyelerimiz, yöneticilerimiz, toplumsal muhalefet, bileşenler, STK’ların temsilcileri, delegeler belirleyerek. Aday belirleme seçimine katılacak yerellerde halkın tercihleri doğrultusunda aday belirleme seçimini gerçekleştireceğiz. Büyük bir demokratik adımla adayların halk tarafından, STK’ler, üyeler, sandık kurulu üyeleri tarafından seçilmesini saplayacak bir yöntem olacak.”

Yerel seçimlerde kadın temsiliyetinin önemine de değinen Oluç, eşbaşkanlık ve kadın temsiliyetinin yüzde 50 olacağını belirtti. Oluç, seçim kampanya çalışmalarına ise Ocak ayında başlayacaklarını söyledi.

HDP Sözcüsü hedeflerini de şöyle anlattı:

“Birinci hedef Kürt illerinde kayyum atanan tüm belediyeleri tekrar kazanmaktır. Hazırladığımız kayyum raporunu da kısa zamanda paylaşacağız. Ayrıca Kürt illerinde kazanamadığımız ama iddialı olduğumuz yerlerde de seçimleri kazanacağız. 102 belediyenin üzerine en az 30 yerde daha kazanma hedefimiz var. Batıda da çalışmalarımız devam ediyor. Hem başvurular alınıyor hem de yerel dinamiklerle en güçlü adayların belirlenmesi konusundaki çalışmalarımız devam ediyor. Batıda ki AKP-MHP koalisyonunun egemenlik alanını geriletecek bir çalışma yürütüyoruz.”

Oluç ayrıca, HDP’nin İstanbul ve Ankara’da aday göstermeyeceği iddialarını yalanladı.

(Ahwalnews)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.