ManşetTürkiye

HDP, saldırıyı İstanbul’da da protesto etti: Katilleri üzerimize saldılar

0
HDP‘nin İzmir il binasında Deniz Poyraz‘ın öldürüldüğü saldırı sonrası İstanbul İl Örgütü, Taksim‘de basın açıklaması yapılacağını duyurdu. Polis, protesto açıklamasının yapılacağı Şişhane Meydanı‘na TOMA ve çok sayıda araç sevk etti. 

Yoğun abluka altına alınan Şişhane Meydan’ındaki geçişler durdurularak alan bariyerlerle çevrildi, metro çıkışları kapatıldı. HDP’nin yaptığı basın açıklamasına çok sayıda STK, Parti ve sivil toplum kuruluşları katıldı.

Saldırının İçişleri Bakanlığı’nın haberi olduğunu söyleyen HDP Milletvekili Hüda Kaya, “Halkımızın başı sağ olsun. Aylardır AKP-MHP’nin kirli ilişkileri, organize çetelerin ittifakı haline gelen oluşumlar partimizi hedef gösterme noktasında oluşan dili saldırı noktasında getirildi” dedi. Kaya şöyle devam etti:

‘SADAT, Suriye’de eğitmiş’

“Partimiz, Akrepler tarafından gece gündüz kontrol altında olmasına rağmen, partimize giren çıkan insanlar, çalışanların TC kimlik numarası bilinmesine rağmen, elini kolunu kolunu sallayarak bir kadın arkadaşımızı katletti, binamızı yakmaya çalıştı. Bunun bir sarhoş olarak lanse edeceklerdi ki, SADAT tarafından Suriye’de silahlı eğitim verilmiş ve insanlık dışı küfürlerle Kürtleri, Alevileri hedef haline getiren paylaşımları tespit ettik. Bu saldırı İçişleri Bakanlığı’ndan habersiz değil.”

HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Erdal Avcı da saldırı düzenleyen Onur Gencer gibi katilleri tanıdıklarını belirtti:

“Faşizm ve demokrasi mücadelesinde, yaşamını kaybetmiş Deniz Poyraz şahsında bütün yoldaşları anıyoruz. İl binalarımızın önünde bekleyen, güvenliği gerekçe gösterenlerin, toplantımızdan bilgi alarak, katliam yapmayı planlayan derin devlet, klasik katliamlarımı bugün il binamızda gerçekleşti. 24 saat kayıt yapan, kentin her yerini MOBESE’ler koyan devlet, nasıl Diyarbakır‘da, Suruç‘ta önlememişse, bunu da önlememiştir. Bu kontra özel olarak eğitildi. Biliyoruz. Biz bu faşizmi döktüğü kanda boğacağız. Bu katilleri çok iyi tanıyoruz. Direneceğiz. Direnişin nasıl kazanıldığını bu katil sürüsüne öğreteceğiz. ”

Diğer eşbaşkan Elif Bulut, şunları söyledi: “Bizim arkadaşımız katledilen 88 kadının isimlerin olduğu yerde katledildi. Bu nefreti benimseyen faşist blok tarafından yapıldı… Bu faşizm geri dönüşü olmayan bu topraklarda bir yönetim kök salıyor. Nasıl oluyor da her binamızın dibinde panzerler beklerken, seyyar karakollar varken, nasıl engellenmiyor. Her yaptığımız kontrol ediliyorken, katiller ellerini kollarını sallaya sallaya geliyor, engellenmiyor ”

Gülsüm Elvan: Elinizi çocuklarımızın üzerinden çekin

Basın açıklamasına katılan Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, “Biz analar ağlamasın diyoruz. Ama bugün acımız çoğaldı. Yüreğimiz yandı. Bizim çocuklarımızın üzerinden elinizi çekin” diye konuştu.

Basın açıklaması sonrasında dağılan gruba polisler saldırdı. Bir kişi gözaltına alındı. Bölgeye çok sayıda K-9 köpekleri de getirildi. Polisler gazetecilerin fotoğraf çekmesini engelledi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.