GündemManşet

HDP ırkçı saldırıları kınadı

0

HDP Eşbaşkanları Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü, Ankara’da basın toplantısı düzenleyerek dün yaşanan ırkçı saldırılara tepki gösterdi. HDP Şişli ilçe örgütü de bir basın açıklaması yayınlayarak “Şişli’deki ırkçı saldırıya inat ‘Hepimiz Ermeniyiz’ demeye devam edeceğiz” dedi.

hdpden-fasist-saldirilara-karsi-sert-aciklama-1

İzmir’in Urla ve Karşıyaka ilçelerinde HDP seçim bürosuna saldırılmış; dün de Hocalı katliamı eylemi sırasında İstanbul’da  Şişli ve Kadıköy ilçelerinde Ermenilere karşı ırkçı sloganlar atılmıştı.

Kürkçü: İzmir ve Urla Emniyet Müdürlerine suç duyurusunda bulunacağız

Ertuğrul Kürkçü,Urla’daki saldırılarla ilgili hiçbir gözaltı işlemi ya da soruşturma yapılmamış  olmasına dikkat çekti. Urla’da yaşanan saldırıyı gerçekleştirenlerin “kurt işareti” yaptıklarını ve aynı zamanda “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganını attıklarını belirten Kürkçü, “Bunları şu an için hiçbir partiye zimmetlemiyoruz ancak hiçbir partinin de bu olan bitenleri kınamadığını, görüş bile beyan etmediğinin altını çizmek istiyoruz” dedi.

“HDP İzmir İl Başkanı Cavit Uğur, İzmir Emniyeti’nde Güvenlik Şube Müdürü Yusuf Bey ile yaptığı görüşmede açılışa dair her türlü güvenlik önlemlerinin alındığı bildirilmesine rağmen bu saldırı gerçekleşti. Bu nedenle de İzmir İl Emniyet Müdürü ve Urla İlçe Emniyet Müdürü hakkında suç duyurusunda bulanacağız.”Kürkçü, polisin saldırganlara hiçbir şey yapmadığını, seçim bürosu açılışı için gelen partililerine “Buradan gidin” dediğini söyledi, “Biz hiçbir yerden gitmiyoruz, kimse bizim söz hakkımızı, ifade özgürlüğümüzü elimizden alamayacak” diye konuştu.

AKP’yi uyaran Kürkçü, “Böyle başlarsa böyle gider, madem böyle başaltınız böyle gitmemesi için tedbirinizi alın. Bizim özgürlüğümüzü tehdit altına alanlara karşı, sırt sıvazlayan, onlarla ortaklık içersinde görünen herhangi bir hükümeti bizim makbul addetmemiz mümkün değildir” dedi.

Tuncel: önemli olan MİT’i değil çözüm sürecini güvence altına almak

HDP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel ise saldırıların bütün demokrasi güçlerine verilmiş bir mesaj olduğunu ifade etti, MİT Yasa Tasarısı’nı ve demokrasi paketlerini eleştirdi, “Önemli olan MİT’i güvence altına almak değil, demokrasiyi ve çözüm sürecini güvence altına almaktır” diye konuştu.

530ae41f6c050916605a9cbc

HDP Şişli ilçe örgütü: nefretle büyümüş gencecik insanlar görüyoruz

HDP Şişli ilçe örgütü de saldırı ve ırkçı sloganlarla ilgili bir basın açıklaması yayınladı.

Türkiye kamuoyunu ardı ardına gelen saldırılara karşı tavrını ortaya koymaya çağıran HDP ilçe örgütü, “Çok değil, daha geçtiğimiz günlerde polislerin 19 Ocak’ta beyaz bere giydiği bir ortamda; geçtiğimiz yıl İdris Naim Şahin’in nefret söylemleri içeren pankartların önünde İçişleri Bakanı sıfatıyla yaptığı ırkçı konuşmaların gölgesinde ‘Yaşasın Ogün Samastlar Kahrolsun Hrant Dinkler’ yazılı pankart taşıyan, nefretle büyümüş, gencecik insanlar görüyoruz. ” açıklamasını yaptı.

“Bir bebekten katil yaratan zihniyetin karanlığı, medyada da kendine yer buldu. ‘Halk HDP’lilere tepki gösterdi’ veya ‘Urla’da HDP gerginliği’ gibi naif ifadelerin arkasındaki görüntülerde taş ve kalaslarla yasal bir partinin camları kırılıyor, insanların üzerine taş ve sopalarla saldırılıyordu.”

Hocalı dahil tüm katliamlara karşıyız, ırkçı saldırıyı kınıyoruz

“HDP Şişli İlçe Örgütü olarak, Hocalı dahil tüm katliamlara karşı olduğumuzu belirtirken, Ermeni halkına yapılan bu ırkçı saldırıyı kınıyor ve nefret söylemlerine inat Hepimiz Hrant’ız, Hepimiz Sevag’ız, Hepimiz Ermeni’yiz demeye devam edeceğimizi bildiriyoruz.
Yaşadığımız coğrafyanın çoğulluğundan ve renkliliğinden güç alarak halkların eşit olarak yaşadığı bir Türkiye, insanların sokaklarında özgürce yürüyebildiği bir Şişli için ırkçılığa karşı mücadele etmeye devam edeceğiz.

Yaşasın Halkların Eşitliği / Կեցցե՛ ժողովուրդների հավասարություն / Bijî Wekheviya Gelan”

(Yeşil Gazete)

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.