ManşetTürkiye

HDP il binasında öldürülen Deniz Poyraz son yolculuğuna uğurlandı

0
Fotoğraf: Evrensel

İzmir’de Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) yönelik saldırıda katledilen Deniz Poyraz’, ailesi, yakınları ve partililerin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

MA‘nın haberine göre, cenazeyi almak üzere Konak ilçesindeki Tepecik Mahallesi’ne giden ailesi, Poyraz’ın tabutunun başında ağıtlar yaktı.  Mezarlıklar Müdürlüğü önünde konuşan anne Fehime Poyraz, “Benim kızıma ne işkence çektirdiyse, Allah ona da versin. Nasıl içim yandıysa, onun annesinin içi de yansın. Hayatta kimseye beddua etmedim ama içim yandı, onun annesinin içi de yansın. Denizler ölmez, Deniz gitti, binlerce Deniz gelecek. Ne mutlu bana ki Deniz’in annesiyim. Bir kadına o kadar işkence yapılır mı? Faşist!” dedi.

Mezarlıklar Müdürlüğü’nden kadınlar tarafından alınan Poyraz’ın tabutu, zılgıtlar ve alkışlar eşliğinde aile evinin bulunduğu Bağkuyu Mahallesi’ne götürüldü. Cenazeyi mahalle girişinde karşılayan yüzlerce kişi, aileye evine kadar eşlik etti. Aile evinin önünde bir toplanan kalabalık, sık sık “Denizler ölmez” sloganları attı.

Daha sonra kalabalık halinde gidilen Kadifekale Camii’ndeki cenaze törenini HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile partililer de katıldı.

Deniz Poyraz, cenaze törenin ardından Buca Kaynaklar Mezarlığı’nda defnedilecek.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.