ManşetEkonomiTürkiye

Bakan Nebati’den ayçiçek yağı açıklaması: Stok ve kuyruk varmış gibi yapanlara operasyon çekeceğiz

0

İthalatın yüzde 70’inin Rusya ve Ukrayna‘dan yapıldığı Ayçiçek yağı stoklarının azaldığı iddia ediliyor. Elektrik, doğalgaz ve gıda ürünlerine gelen zamla birlikte alım gücü her geçen gün düşen vatandaş da artan yağ fiyatlarına ve marketlerde oluşan kuyruklara isyan etti. Vatandaşlar sosyal medya üzerinden stoklar ve ücret artışına ilişkin eleştirilerini paylaştılar. Konuyla ilgili açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise yağ stoklarının tükendiği ve marketlerde kuyruklar oluştuğuna yönelik haberlere tepki gösterdi.

Halkbank Üreten Kadınlar Yarışması Ödül Töreni‘nde konuşan Nebati, ayçiçek yağı stoklarının yeterli olduğunu söyledi. Bakan Nebati, “Yağ stoku bitmiştir, gidip alın diyenler bu ülkeye ihanet ediyor. Hiçbir şey yapmasak temmuz ayına yetecek kadar stok var” dedi.

‘Biz de operasyon çekeceğiz’

“Sanki kuyruk varmış gibi, sonradan üretilmiş fotoğraflarla ihanete varan söylemlerde bulunanlarla ilgili bir iletişimimiz olacak” diyen Nebati, şöyle devam etti:

“20 Aralık öncesi döviz kurlarından ciddi zarar gören bireyseller şunu bilin, şu anda sizi yönlendirmeye gayret edenler ülkenin çıkarına değil ülkeye düşmanlık yapmaktalar. Savaşın bütün dünyayı etkilediği, petrol fiyatlarının arttığı dönemde ülkede yoksulluk varmış gibi operasyon çekenlere karşı bakanlık olarak net bir şekilde operasyon çekeceğimizi herkes bilsin.”

Beş litrelik ayçiçeği yağı yüz lira ve üzeri fiyatlarda satılıyor. Vatandaşlar sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarda ayçiçek yağının taksitle satışa çıktığını işaret ederek eleştirilerini paylaştılar.

Öte yandan bazı kullanıcılar ayçiçek yağının fiyatlarındaki artışa dikkat çekmek için ayçiçek yağı ile evlenme teklif ettiklerini paylaştılar. Birçok eleştiri de ayçiçek yağının üretiminde dahi dışa bağımlı olunduğu konusunda gelmiş durumda.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu‘nun ” gıda eksikliği üzerinden manipülasyon yapanlar tespit edilecek” açıklamasının ardından yağ fiyatları üzerinden paylaşım yapan hesaplar hakkında işlem başlatıldığını duyurmuştu.

İşte sosyal medya konuya ilişkin olarak yapılan paylaşımlar:

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.