LGBTİ+ManşetTürkiye

Hazal Kaya’dan Deniz Akkaya’nın sözlerine tepki: Trans hakları insan haklarıdır

0

Oyuncu Hazal Kaya, eski manken Deniz Akkaya‘nın Selin Ciğerci hakkındaki açıklamalarına sosyal medya hesabından “Trans hakları insan haklarıdır” etiketiyle tepki gösterdi.

Kaya, paylaşımında şöyle yazdı:

Sizin gibi aşka sahip çıkan, tek derdi bir bebeği bütün varlığıyla sevmek olan insanlar, anne baba olmak için hiçbir norma sığmak zorunda değiller. Trans hakları insan haklarıdır.

Akkaya’nın sunuculuğunu yaptığı programda Ciğerci’nin Bodrum‘daki evinde eltisi diye tanıttığı bir kadına taşıyıcı annelik yaptırdığını ileri sürmüş, bunun üzerine canlı yayına bağlanan Ciğerci olayı yalanlamış, bununla birlikte konunun kimseyi ilgilendirmediğini söylemişti:

Sizin canınız sıkılıyor galiba Deniz Hanım. Şu anda ne hamile olan biri var ne de taşıyıcı anne. Ben sadece isteklerimi söyledim. İstersem evlatlık alırım, istersem taşıyıcı annelik yaptırır hapse de girerim. Size ne?”

Akkaya bunun üzerine “Herkes annelik normlarına uygunsa anne olabilir. Bu kadar sosyal medyadan açıklamalar yaparken, taşıyıcı anneliğin Türkiye’de kanuna uygun olup olmadığını araştırmadınız mı?” demişti.

Ardından Ciğerci, Akkaya’ya “kızıyla mayolu fotoğraflarını yayınladığı için” kızmış, Akkaya da sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Ciğerci’nin “geçmişte fuhuş yapmış olmakla övündüğünü” söylemişti.

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.