Hazal Kaya’dan Deniz Akkaya’nın sözlerine tepki: Trans hakları insan haklarıdır

Oyuncu Hazal Kaya, Selin Ciğerci'ye, çocuk sahibi olamayacağını söyleyen Deniz Akkaya'ya, 'trans hakları insan haklarıdır' diyerek tepki gösterdi Öte yandan ikili, birbirini mayolu fotoğraf paylaşmakla ve geçmişte fuhuş yapmış olmakla 'suçladı.'

Oyuncu Hazal Kaya, eski manken Deniz Akkaya‘nın Selin Ciğerci hakkındaki açıklamalarına sosyal medya hesabından “Trans hakları insan haklarıdır” etiketiyle tepki gösterdi.

Kaya, paylaşımında şöyle yazdı:

Sizin gibi aşka sahip çıkan, tek derdi bir bebeği bütün varlığıyla sevmek olan insanlar, anne baba olmak için hiçbir norma sığmak zorunda değiller. Trans hakları insan haklarıdır.

Akkaya’nın sunuculuğunu yaptığı programda Ciğerci’nin Bodrum‘daki evinde eltisi diye tanıttığı bir kadına taşıyıcı annelik yaptırdığını ileri sürmüş, bunun üzerine canlı yayına bağlanan Ciğerci olayı yalanlamış, bununla birlikte konunun kimseyi ilgilendirmediğini söylemişti:

Sizin canınız sıkılıyor galiba Deniz Hanım. Şu anda ne hamile olan biri var ne de taşıyıcı anne. Ben sadece isteklerimi söyledim. İstersem evlatlık alırım, istersem taşıyıcı annelik yaptırır hapse de girerim. Size ne?”

Akkaya bunun üzerine “Herkes annelik normlarına uygunsa anne olabilir. Bu kadar sosyal medyadan açıklamalar yaparken, taşıyıcı anneliğin Türkiye’de kanuna uygun olup olmadığını araştırmadınız mı?” demişti.

Ardından Ciğerci, Akkaya’ya “kızıyla mayolu fotoğraflarını yayınladığı için” kızmış, Akkaya da sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Ciğerci’nin “geçmişte fuhuş yapmış olmakla övündüğünü” söylemişti.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR