Hayvan HaklarıManşet

Hayvanlara ölüm yasası… Çekildi mi, çekilmedi mi, ne oldu?

0

İlgili komisyonlarca görüşülerek TBMM’ye sunulmak üzere olan, “5199 sayılı Hayvanları koruma Kanunun bazı maddelerinin değiştirilmesi hakkındaki kanun teklifi”nin, geçtiğimiz pazar günü Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen gösterilerin ardından geri çekildiği iddiası geçtiğimiz saatlerde gündeme bomba gibi düşmüştü.

Ancak haberin ardından bir-iki saat geçmeden, yeni iddialar da ortaya atılmaya başlandı. Hayvan hakları aktivisti kimliğiyle de bilinen oyuncu Yonca Evcimik, twitter hesabından 2 Ekim saat 19:00’da yaptığı açıklamada “Su an sayin Aysenur Bahcekapili ile gorustum..Maalesef yasa’nin geri cekilmesi ile ilgili cikan haberler dogru degil..:(” dedi.

Ayşenur Bahçekapılı’nın AKP’nin grup başkanvekili olması ve Çevre Komisyonu’nda görev alması, haberin ciddi olduğunu gösteriyordu.

Açıklamanın ardından, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nda orta düzey bürokratlarla görüştüğünü bildiren aktivistlerden, bürokratın “Sadece uyutma maddesi çıkarsa çıkar, toplama ve doğal parktan geri dönüş olmaz” dediği bilgisi alındı.

Aktivistler bu durumu “Zaman kazandik. Durumu iyi anlatmalıyız. Sokakta hayvan kalmadıktan sonra ‘kuduz çıkan yerdeki sahipsiz hayvanların öldürülmemesi’ maddesi konse ne yazar? Baroların Hayvan Hakları Komisyonları, Veteriner Hekim Odaları, Fakülteler, müftülük ve STK’ların müdahalesini sağlamalıyız, gidebilen meclise gitmeli… Ne olursa olsun 2-3 gün kazandık. Ne olursa olsun sesimiz oraya gitti.” şeklinde değerlendirdi.

Bu sabah kendilerini Boğaziçi Köprüsü’ne zincirleyerek yasayı protesto eden grupta bulunanlardan hayvan aktivisti ve oyuncu Tuna Arman ise, yine twitter’dan “Ayşenur Bahçekapılı’yla görüştüm. Kendisi hazırlanmakta olan yasanın zaten “ölüm yasası” olmadığını, çalışmaların henüz bitirilmediğini, devam ettiğini söylüyor” dedi.

Kısacası şu an gelen bilgilerden, yaşam savunucularının tepkilerinin komisyon üyelerinin “kulağına gittiği” ve çalışmalarını buna göre revize etme ihtimalini değerlendirdikleri sonucuna ulaşılıyor. Ancak tasarının topyekun geri çekilmesi an itibariyle doğrulanmış bir bilgi değil.

Her ihtimalde yaşan ve hayvan hakları aktivistleri “Tasarı istediğimiz hale gelene kadar mücadeleye devam!” diyor.

Bu ve benzeri bilgileri Yeşil Gazete olarak derleyerek aktarmaya devam edeceğiz.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.